Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμαρχος, η παράταξή του και η "πλειοψηφία"της.

της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή
Σε συνέντευξη που δίνει στη " Νέα Εποχή"  ο Δήμαρχοςκ. Παν. Λυράκης, στο τέλος μιλαει και για το θέμα της ενότητας της παράταξής του, απαντώντας προφανώς σε σχετική ερώτηση .Παραθέτουμε το απόσπασμα:

"Ο κ. Λυράκης δεν δίστασε να μας απαντήσει και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε πρόσφατα με την ενότητα της παράταξής του: «Είμαι εκτελεστικό όργανο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι την Δημοκρατία. Δεν κάνω ό,τι θέλω. Κάνω ό,τι αποφασίζει η πλειοψηφία. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζω και την παράταξη. Μπορεί να μην συμφωνώ με κάποιες αποφάσεις, όμως δεν θέλω να επιβάλλω τη δική μου άποψη. Καλό είναι να επιδιώκουμε να υπάρχει συνεννόηση και σύνθεση απόψεων, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών» κατέληξε ο Δήμαρχος Σπετσών."  http://www.neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/spetses/p.-lirakis-na-prosferoume-oloi-gia-to-koino-kalo.html

Με άλλα λόγια: Ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο για το θέμα της διαγραφής του κ. Δαμδημόπουλου κι απάντησε πως μπορεί να μη συμφωνούσε,  αλλά δεν ήθελε  να επιβάλλει στην παράταξη  τη δική του άποψη.
Φυσικά τα περί αναγκών των δημοτών που λέει παρακάτω δεν νομίζω πως απετέλεσαν κριτήριο επιλογής στο συγκεκριμένο θέμα.
Το θέμα είναι απλό : Πρόκειται για "χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" (μιας προαναγγελθείσης διαγραφής) .
Η προαναγγελία της είχε γίνει  διά στόματος πολλών από την προεκλογική ακόμα περίοδο.
Είναι σαν κάποιους γάμους που είναι φανερό πως θα καταλήξουν σε διαζύγιο, αλλά η "προίκα" είναι ο λόγος  που γίνονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια χούφτα άνθρωποι είμαστε, ξέρουμε ο ένας τον άλλο, ξέρουμε αν μας κάνει για συνεργάτης ο άλλος. Ή τον απορρίπτουμε, ή δεχόμαστε να συνεργαστούμε .Τρίτη οδός δεν υπάρχει.
Οι ψήφοι του κ. Δαμδημόπουλου ήταν πολύ απαραίτητοι , αφού ουσιαστικά έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα....
Σχόλια ιδιαίτερα για το θέμα αυτό δεν είχαμε κάνει και δεν θα κάναμε αν δεν υπήρχε αυτή η δημοσιευμένη συνέντευξη.  Και δεν το σχολιάσαμε ιδιαίτερα, με το σκεπτικό ότι αφορά τα εσωτερικά μιας άλλης παράταξης.  Τα όσα λέει όμως ο Δήμαρχος στη συνέντευξή του , μας βάζουν στον πειρασμό να αναρρωτηθούμε : Αφού ο Δήμαρχος δεν ήθελε, ποιος έχει το "πάνω χέρι"στην παράταξη;
Υπάρχει πλειοψηφία της πλειοψηφίας, που έχει αντίθετη άποψη από τη δική του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου