Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ… ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ…



«Είμαστε στο …και πέντε…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου, σχετικά με το θέμα της σωτηρίας των Ελληνικών Μικρών Νησιών.
… Δεν μιλάμε ποιά  για ανάπτυξη αλλά για επιβίωση, όσων τελικά μείνουν στα νησιά μας, ιδιαίτερα μετά το φετινό καλοκαίρι.
Η Ακτοπλοΐα απειλείται από ολική κατάρρευση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δυσκολεύεται να ανταγωνισθεί τις μεγάλες αστικές περιοχές και η πολιτεία περί άλλων τυρβάζει.
Έχουμε δώσει σε όλα τα Δημοκρατικά κόμματα πού διεκδικούν την είσοδο τους στο Κοινοβούλιο τις προτάσεις μας και ας μας επιτρέψουν ευγενώς να υπενθυμίσουμε μερικές βασικές μας προτάσεις,  εάν θέλουμε από το Σεπτέμβρη να αναπνέουν τα νησιά μας.
1.       ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ  Να κάτσουν σε ένα τραπέζι με τον Αυριανό Πρωθυπουργό της χώρας  οι Έλληνες επιχειρηματίες ακτοπλόοι και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κανείς άλλος.  Μόνοι τους να σχεδιάσουν και να προτείνουν τα μέτρα πού οφείλει να λάβει «χθες» η Πολιτεία. Μόνο τότε θα δουν κατάματα τα προβλήματα του χώρου.
2.       Δημιουργία Γραμματείας Μικρονησιωτικών Υποδομών. Σε αυτήν και μόνο σε αυτήν να υπαχθούν όλα τα έργα υποδομής και ανάπτυξης των μικρών Νησιών. Να ισχύει δηλαδή η αρχή της μίας υπογραφής.
3.       Καθιέρωση της «Μελετοκατασκευής ως παραδοτέο έργο», ώστε να προηγείται το κρίσιμο έργο του ώριμου.
Τουλάχιστον αυτά τα τρία βασικά θέματα πρέπει να απασχολήσουν έντονα και σοβαρά την αυριανή κυβέρνηση.  Διαφορετικά άλλος δρόμος εκτός της εγκατάλειψης δεν θα υπάρχει για τα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου