Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Με τέτοιο λεωφορείο μάλιστα, ταξιδεύουμε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/06/blog-post_2273.html#more

Οικολογικό υπερλεωφορείο-λιμουζίνα διασχίζει την έρημο

Έχει μήκος 15 μέτρα, είναι υπερπολυτελές και κινείται εξολοκλήρου από ηλεκτρική ενέργεια. Ονομάζεται “Υπερλεωφορείο” (Superbus) και δημιουργήθηκε... για να παράσχει ταχείες και πολυτελείς μετακινήσεις από το Άμπου Ντάμπι στο Ντουμπάι.

Το ηλεκτροκίνητο, φουτουριστικό όχημα σχεδιάστηκε στην Ολλανδία, από επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Ντελφτ και οι δοκιμές έγιναν στην Μάσνταρ Σίτυ του Άμπου Ντάμπι.

Είναι κατασκευασμένο από πολύ ελαφρά υλικά και φέρει οκτώ πόρτες-φτερά σε κάθε πλευρά. Μπορεί να μεταφέρει έως 23 επιβάτες οι οποίο απολαμβάνουν το ταξίδι τους καθήμενοι σε εργοδυναμικές θέσεις.

Ο προϋπολογισμός της κατασκευής του Υπερλεωφορείου ανήλθε σε 7 εκατ. Ευρώ, ενώ το υπουργείο Μεταφορών της Ολλανδίας του έδωσε πινακίδα κυκλοφορίας με αριθμό BX-XG-15.

Το Υπερλεωφορείο θα κινείται σε ειδική λωρίδα, παράλληλα με τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει τα δύο αραβικά εμιράτα, Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι.

Η ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία ιόντων λιθίου του οχήματος θα φορτίζεται από ηλιακή ενέργεια καθιστώντας το ενεργειακά αυτόνομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου