Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

GUARDIAN: " Σπέτσες, το... Μονακό της Ελλάδας "




Μακάρι να ήταν έτσι...
Όχι πως δεν υπάρχουν όλα αυτά που περιγράφει, τα κότερα, οι εφοπλιστές, οι "επώνυμοι" από κάθε χώρο και πολλά άλλα, αλλά παράλληλα υπάρχουν κι οι Σπέτσες της φτώχειας, της ανεργίας , της ύφεσης...
 Δεν ξέρω αν τέτοια δημοσιεύματα λειτουργούν θετικά ή αρνητικά στον τομέα της προσέλκυσης  τουριστών. Σίγουρα οι "επώνυμοι"συγκεντρώνονται εκεί που συχνάζουν όμοιοί τους. Ίσως όμως , να λειτουργούν αποθαρρυντικά για το μέσο τουρίστα τέτοιες δημοσιεύσεις, διότι θεωρεί μέσα από τις περιγραφές αυτές, πως οι παροχές του νησιού είναι απρόσιτες σ'αυτόν, πράγμα που δεν ισχύει και είναι άδικο. Στις Σπέτσες υπάρχουν λύσεις και προτάσεις για κάθε βαλάντιο, τόσο για διαμονή, όσο και για φαγητό και διασκέδαση.

Το δημοσίευμα : ( Από :http://www.radar.gr/news/guardian-spetses-to-monako-tis-elladas-5545.html)
"ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Ιδιωτικές παραλίες, κότερα, λιμουζίνες και πανάκριβα εστιατόρια συνθέτουν τη ζωή Ελλήνων που ακόμη και σε αυτή την περίοδο της κρίσης και της ύφεσης, ζουν πλουσιοπάροχα στο νησί των Σπετσών σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νησί του Αργοσαρωνικού αποτελεί ένα μικρό Μονακό στην Ελλάδα της κρίσης.
Μάλιστα, η ρεπόρτερ σημειώνει ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές η Ελλάδα μοιάζει πιο διχασμένη από ποτέ.
Ωστόσο, στο νησί των εφοπλιστών, των μιντιακών παραγόντων, των σταρ του τραγουδιού και των ολιγαρχών, όλα μοιάζουν να κυλούν ομαλά και όπως πριν.
"Οι δουλειές δεν θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα", λέει ευτυχισμένη μια ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στις Σπέτσες -χτυπώντας ξύλο- στη δημοσιογράφο της Guardian.
Η εφημερίδα γίνεται πολύ σκληρή με την τάξη των ολιγαρχών, όπως τη χαρακτηρίζει, τονίζοντας ότι ενώ οι 'Ελληνες ωθούνται συστηματικά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, εκείνοι που τόσα χρόνια έκαναν τεράστιες περιουσίες από τους χώρους των τραπεζών, της κατασκευής και του φυσικού αερίου, είναι απασχολημένοι με το να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και να επενδύουν σε ακίνητα εκεί.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό αυτό που γράφει η ρεπόρτερ ότι οι επιχειρηματίες υποτίθεται ότι στέλνουν τις γυναίκες τους για ψώνια στο εξωτερικό και εκείνες μεταφέρουν καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου και της Ελβετίας. "

1 σχόλιο: