Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Προς τί η αντιπαράθεση του Δημάρχου με τον αντιπεριφερειάρχη;


Από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη, μας κοινοποιήθηκε σήμερα. επιστολή-απάντηση προς το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Λυράκη.
Για τις ενέργειες του δημάρχου που αναφέρονται στην επιστολή, δεν είχαμε καμιά ενημέρωση, οπότε από την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη  πληροφορούμαστε πως :

Ο Δήμαρχος κατέφυγε στον εισαγγελέα ,ώστε  να επισπευστούν οι διαδικασίες για την χορηγηση άδειας σε υδροφόρο πλοίο. Σύμφωνα με όσα  αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης, η διαβίβαση της αίτησης του Δημάρχου μέσω της εισαγγελίας , δεν είχε κανένα νόημα, δεν είναι αλήθεια αυτά που επικαλείται ο δήμαρχος πως δεν έχει μεταβεί στις Σπέτσες κλιμάκιο της υγειονομικής Υπηρεσίας  για έλεγχο και πως για τις καθυστερήσεις δεν ευθύνεται η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, όπως προκύπτει από τις ενέργειές της που γνωρίζει το Λιμεναρχείο , ο ενδιαφερόμενος  και ο Δήμος που έχει ενημερωθεί εγγράφως.
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει, ως επιχείρημα που αποδεικνύει το ενδιαφέρον της περιφέρειας  και αυτού προσωπικά για το ευαίσθητο θέμα της υδροδότησης του νησιού, το γεγονός,πως ήδη ο Δήμος Σπετσών έχει χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση για τη μεταφορά του νερού του έτους  2012 , με το ποσόν των 500.000 Ευρώ, εκ των οποίων το ποσόν των 250.000 έχει ήδη εκταμιευτεί.

Εκφράζει την απορία του ο κ. Κατσικάρης απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, λέγοντας: "είναι απορίας άξιον , πώς καταφεύγετε στην Εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά,προεξοφλώντας μάλιστα ότι η καθυστέρηση Δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του δήμου ή του μεταφορέα,....όταν μάλιστα τόσο η διαδικασία , όσο και όλα τα γεγονότα είναι γνωστά σε σας , στο Δήμο και στο μεταφορέα;"
Χαρακτηρίζει "απολύτως ατυχή"την κίνηση του δημάρχου ν'απευθυνθεί σ'αυτόν μ'αυτόν τον τρόπο,παραβιάζοντας ουσιαστικά ανοιχτές θύρες.

Αλήθεια , τί νόημα είχε μια τέτοια κίνηση;Τί νόημα έχει η δημιουργία κλίματος αντιπαλότητας  με την Περιφέρεια;  Τί νόημα είχε   να καταφύγει o Δήμαρχος  στον εισαγγελέα  χωρίς λόγο;Όταν γνώριζε μάλιστα πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι ...
Κατηγόρησαν  εμάς, για το ότι καταφύγαμε σε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να λάβουμε στοιχεία  απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων μας. Τώρα, προς τί;

Λογικές εξηγήσεις δεν βρίσκουμε. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα με πολλές παραμέτρους και στην προσπάθεια να το "μαζέψουν"το μπλέκουν ακόμα πιο πολύ.
Μήπως καταφεύγουν  στον εισαγγελέα, ξέροντας πως έτσι κι αλλιώς θα  τον αντιμετωπισουν ,  σε μια απέλπιδα προσπάθεια  να μετατοπίσουν τις ευθύνες ; Καθώς  φαίνεται δε, ο αντιπεριφερειάρχης δεν είναι καθόλου εύκολος στόχος για μετατόπιση ευθυνών .Έχει επιχειρήματα , καθώς φαίνεται,που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον του για το "μείζον αγαθό" της υδροδότησης  και για την αστοχία των ενεργειών της Δημοτικής μας Αρχής.Ή μήπως, καταφεύγουν στον εισαγγελέα, μόνο και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων, μετά τα όσα γράφονται και μάλιστα όχι από μας;  Θέλοντας δηλαδή να περάσουν προς τα έξω ότι αυτοί καταφεύγουν στον εισαγγελέα, κι όχι ότι ο εισαγγελέας τους εγκαλεί.

 Πάντως , όπως και να έχει , σίγουρα είναι ένας κακός χειρισμός από την πλευρά του Δημάρχου, που μόνο τα συμφέροντα του τόπου δεν υπηρετεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου