Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Συμβαίνουν δίπλα μας

 Διαβάζουμε στο http://www.pireas2day.gr/02,33,4756,00.aspx την παρακάτω είδηση.
Τί κι αν δεν συμβαίνει σε μας ;Ποιος ξέρει ποιος είναι ο επόμενος στόχος της Κυβέρνησης , όχι μόνο σε λιμάνια....
 

 
"Στο "σφυρί" βγαίνουν τα λιμάνια Πόρου και Υδρας
Στο «σφυρί» σχεδιάζει να βγάλει η κυβέρνηση τα λιμάνια του Πόρου και της Ύδρας και ήδη το δικαίωμα παραχώρησής τους μεταφέρθηκε, όπως και έγινε και για άλλα 21 περιφερειακά λιμάνια, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Για τα δύο νησιωτικά λιμάνια του Αργοσαρωνικού δεν έχει γίνει γνωστό το παραμικρό για τα σχέδια, που υπάρχουν για αυτά. Ωστόσο, για να περιληφθούν στην πρώτη ομάδα λιμανιών που μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα στην «καρδιά» του Δεκαπενταύγουστου εικάζεται βάσιμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ενδιαφέροντος.

Η απόφαση για την μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ 23 λιμανιών ελήφθη από τη Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Στην ουσία στο ΤΑΙΠΕΔ περιήλθε το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους - μέσω συμβάσεων παραχώρησης - κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των 23 λιμανιών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα λιμάνια και μαρίνες (τουριστικά λιμάνια) σε:
•    Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Αλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

Όπως έγινε γνωστό μέχρι την ανάληψη των υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο, τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμανιών θα συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης.

Ειδικά, για τον Πόρο και την Ύδρα είναι άγνωστο εάν θα παραχωρηθεί ολόκληρο το λιμάνι ή μόνο κάποιος χώρος, που θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως μαρίνα. Επίσης, παραμένει άγνωστο εάν ο ιδιώτης θα αναλάβει την υποχρέωση να κάνει και κάποια έργα υποδομής ή απλώς θα ξεκινήσει να… εισπράττει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου