Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο δρόμος ειχε τη δική του Ιστορία....

Ο λόγος περί του δρόμου" Δεξαμενή-Ανάληψη", για την ανάπλαση του οποίου ήδη από την προηγούμενη Δημοτική αρχή υπήρχε ανάδοχος και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Στο διάστημα της θητείας της νυν δημοτικής Αρχής, πολλές φορές έχουμε ρωτήσει τί γίνεται με το έργο. Την τελευταία φορά πριν λίγους μήνες, ο δήμαρχος μας είχε απαντήσει πως αρχίζει  άμεσα.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαρτίου, ξαναρωτήσαμε διότι είδαμε κι αποείδαμε.
Ο δήμαρχος λοιπόν μας είπε πως υπάρχει πρόβλημα διότι η επίτροπος δεν υπογράφει την πρώτη δόση, (ενώ η δεύτερη κι η τρίτη έχουν πληρωθεί), επειδή όταν δημοπρατήθηκε το έργο ο διαγωνισμός δεν ήταν ανοιχτός, αλλά είχε γίνει με προσκλήσεις και γι αυτό σε πρώτη φάση δεν είχε πάρει έγκριση νομιμότητας από τον τότε Γ. Γραμματέα.Όμως τότε ο Δήμος είχε προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου  152 και είχε πάρει έγκριση νομιμότητας .Πώς είναι δυνατόν η Επίτροπος να την αμφισβητεί;
Το έργο αυτό το χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα του  "Θησέα"που πρόσφατα καταργήθηκε .
Μέχρι το 2012 λειτουργούσε κατά κάποιον τρόπο."Κλείνοντας"ο Θησέας  προκειμένου να πληρωθεί η πρώτη δόση με χρήματα που έχει λάβει ήδη ο Δήμος από παλιά εστάλησαν στη Επίτροπο τα δικαιολογητικά κι εκεί κόλλησε η υπόθεση, σύμφωνα με όσα μας είπαν.
 Πολλά ερωτήματα μας δημιουργεί η υπόθεση αυτή πάντως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου