Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου πριν από τη συζήτηση των θεμάτων, το λόγο πήραν:
Α.Πολίτης ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου, γιατί , λίγες μέρες πριν το δικαστήριο, έθεσε θέμα αλλαγής του δικηγόρου του Δήμου  στην "πολύκροτη" δίκη του λιμενικού Ταμείου,που εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Ο πρόεδρος επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους κι είπε πως έλειπε τους τελευταίους μήνες γι αυτό δεν το έκανε νωρίτερα και τώρα μπόρεσε να το κάνει. Η πρόταση αυτή άλλωστε του προέδρου για αλλαγή δικηγόρου δεν πέρασε από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.
Β. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικ. Μέξης, ο οποίος ρώτησε το Δήμαρχο αν γνωρίζει την αίτηση του κ. Μπονάτου, του εργολάβου που έκανε το έργο με την τοποθέτηση των βράχων ,που εδώ και 8 μήνες έχει στείλει πρόταση στο δήμο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και ζητά να κοινοποιηθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, πράγμα που δεν έγινε. Ο Δήμαρχος είπε πως το γνωρίζει και παραδέχθηκε πως κακώς δεν δόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους το έγγραφο. Ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Πάτραλης , αμφισβήτησε το ότι έχει έλθει στο Δήμο τέτοιο έγγραφο κι ο κ. Μέξης του απάντησε πως έχει αριθμό πρωτοκόλλου ως εισερχόμενο στο Δήμο και ότι μόλις πριν ο δήμαρχος είπε πως το γνωρίζει. (Το γεγονός αυτό δεν είναι μοναδικό.Μάλλον αποτελεί τελικά εξαίρεση το να γνωστοποιιείται- κοινοποιείται στους Δημ. Συμβούλους, έγγραφο που απευθύνεται και σ' αυτούς .)
Γ. Η Δημοτική Σύμβουλος  Καλομοίρα Αργυρίου Κουμπή που :
  1. Διαμαρτυρήθηκε διότι , ενώ αυτή κι ο κ. Μέξης, ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου , έχουν αποστείλει έγγραφο που απευθύνεται στο Δήμαρχο  και τον πρόεδρο της Οικονομ. Επιτροπής με κοινοποίηση σε όλους τους Δημ. Συμβούλους, με το οποίο ζητούν εξηγήσεις για Οικονομικά ζητήματα , το οποίο έχει πρωτοκολληθεί από τις 23/04/2013 στο Δήμο ,εν τούτοις ούτε απάντηση έλαβαν, ούτε ενημερώθηκαν γι αυτό οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Για το ζήτημα αυτό είχε  υποβάλλει ερώτημα  και στην  προηγούμενη  Συνεδρίαση του Δ.Σ. και της είχαν απαντήσει  πως δεν πρόλαβαν να λάβουν γνώση. Ο κ. Φαρδέλλος είπε πως αυτός τουλάχιστον έλαβε γνώση του εγγράφου και ξέρει πως θα απαντηθεί τις επόμενες μέρες .Έχει βέβαια παρέλθει προ πολλού το διάστημα του ενός μηνός.
  2. Ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα επί της προσφυγής της αντιπολίτευσης , σχετικά με τη σύσταση των επιτροπών παραλαβής έργων κι εργασιών του Δήμου, με κλήρωση από όλα τα μέλη του Δ.Σ. , όλων των παρατάξεων.Δηλαδή να γίνει κλήρωση μεταξύ όλων των Δημοτικών Συμβούλων , όπου αυτό προβλέπεται από το Νόμο. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. είπε πως ο Δήμος διά του δημάρχου κατέθεσε προσφυγή  κατά της απόφασης αυτής. Όπως έχουμε γράψει, προσφυγή δεν είχε κατατεθεί μέχρι την λήξη της προθεσμίας για κάτι τέτοιο. Εκπρόθεσμα κατέθεσε ο Δήμαρχος μια προσφυγή, την οποία όμως δεν νομιμοποιείτο να καταθέσει, διότι για ζητήματα  προσφυγών και ενδίκων μέσων αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή κι ο Δήμαρχος δεν μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, διότι έχει ορίσει τον αντιδήμαρχο ως πρόεδρο. Την επομένη, 30 Μαΐου και εκ των υστέρων, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τέθηκε από τον πρόεδρο ως θέμα η έγκριση της προσφυγής αυτής. Ζητήσαμε να πάρουμε αντίγραφα  και δεν μας εδόθησαν,ο πρόεδρος της Οικον. Επιτροπής μας τα αρνήθηκε πεισματικά. Το επιχείρημα ότι πρόκειται για κατεπείγον ζήτημα για το λόγο αυτό υποβλήθηκε και εκ των υστέρων ήλθε " προς έγκρισιν"  η προσφυγή , δεν στέκει με τίποτα , αφού είχαν έναν ολόκληρο μήνα να ενεργήσουν και δεν το έκαναν. Όσο για το επιχείρημα ότι η προσφυγή κατά της απόφασης του Γ. Γραμματέα έγινε  για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου,είναι φανερό πως  αν  η αδιαφάνεια και η μη εκπροσώπιση των παρατάξεων στην επιτροπή παραλαβής των έργων και των εργασιών προάγει  και διασφαλίζει κάποια συμφέροντα , σίγουρα αυτά δεν είναι του Δήμου.
  3. Πρότεινε την  αντιμετώπιση της  κατάσταση της αύξησης των κουνουπιών, αν υπάρχει δυνατότητα με τη συνδρομή της Περιφέρειας, αλλιώς με τα μέσα που διαθετουμε . Πολλοί ντόπιοι και ξένοι διαμαρτύρονται πως δεν τολμούν να βγουν στην αυλή τους, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στον Τουρισμό. Το ζήτημα αυτό είναι σοβαρό και έχει επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. υποσχέθηκαν πως θα διερευνήσουν το θέμα της δυνατότητας της περιφέρειας, αν και είπαν πως δεν υπάρχουν πλέον πιστώσεις για κάτι τέτοιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου