Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ...

Του Θανάση Ν. Θυμαρά.

Με περίσσιο θάρρος άλλα και απίστευτο επαγγελματισμό, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες καταφέρνουν  τα τελευταία χρονιά με καθαρά δίκη τους πρωτοβουλία, ο κάθε ένας μόνος του άλλα και όλοι μαζί, να λειτουργούν σαν την καλύτερή δυνατή ομάδα δασοπυρόσβεσης σε όλη την περιοχή ...

Έτσι λοιπόν και προχθές τα ξημερώματα, όταν έμαθαν ότι έχει πιάσει φωτιά στην περιοχή της Χαράς ( χωραφακια ,) συντόνισαν αστραπιαία μια τέτοια επιχείρηση  και κατατρόπωσαν την πύρινη λαίλαπα πριν προλάβει να επεκταθεί στο υπόλοιπο μέρος και την  κράτησαν για ώρες στο ίδιο σημείο, δαμάζοντας την για ακόμη μια φορά, πριν προλάβει να επέμβει η πυροσβεστική . ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

4 σχόλια:

  1. Μπράβο σου αγαπητέ Θανάση που πηρές την πρωτοβουλία και απέδωσες τα εύσημα στους εθελοντές δασοπυροσβέστες.

    Έτσι έσωσες την παρτίδα, αν την έσωσες, να το πω έτσι απλά, για τα όσα γράφει η κυρία Κουμπή στο προηγούμενο σχόλιό της για την πυρκαγιά, όπου εκεί ούτε καν αναφέρει τίποτα για την προσπάθεια των δικών μας παιδιών.

    Και μόνο τυχαία δεν μπορεί κανείς να εκλάβει την παρέμβασή σου αυτή, αφού γνωρίζουμε οι πάντες πόσο ένθερμος υποστηρικτής της είσαι.

    Κάτι ξέχασες όμως, φίλε Θανάση, ή μάλλον δεν σε πληροφόρησαν σωστά.

    Δεν σου είπαν, και γι’ αυτό δεν το αναφέρεις, ότι οι εθελοντές πυροσβέστες υποστηρίζονται από τον Δήμο Σπετσών και επίσημα πλέον.

    Ο Δήμος έχει οργανώσει το τμήμα εθελοντών δασοπυροσβεστών εδώ και 2 χρόνια και τους έχει παραχωρήσει εγκαταστάσεις, οχήματα, εργαλεία, στολές και ό,τι άλλο χρειάζονται για να ασκούν τα καθήκοντά τους και να υπηρετούν τον ιερό σκοπό που τάχθηκαν και αφορά την προστασία του δάσους του νησιού μας.

    Επίσης, φίλε Θανάση, μάθε ότι ο Δήμος μας, σε αναγνώριση αυτής της σπουδαίας προσφοράς αυτών των νέων παιδιών του νησιού μας, τους έχει ήδη τιμήσει. Και αν χρειαστεί θα το επαναλάβει.

    Θα ήταν λοιπόν πολύ σημαντικό και χρήσιμο για εσένα να ενταχθείς κι εσύ σ' αυτήν την ομάδα των εθελοντών.

    Σε περιμένουμε.



    Ακόμα, ένα μεγάλο μπράβο και ένα πιο μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες και φίλους των Σπετσών που αμέσως έτρεξαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση και των δύο πυρκαγιών. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θανάσης Ν. Θυμαράς27 Ιουνίου 2013 - 12:41 μ.μ.
    ΤΑ ΛΟΓΊΑ ΕΊΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΆ

    Φίλε Κώστα , καμία φορά τα λόγια και η φαντασίες περισσεύουν όταν πρόκειται για πραγματικά γεγονότα .
    Και το γεγονός είναι ένα ότι τα παιδιά αυτά είναι μόνα τους και χρειάζονται πραγματική βοήθειά και όχι φανταστική .... και μάλιστα σε πράγματα απλά μεν, πλην απαραίτητα.
    Όπως χρήματα για να μπορούν να βάζουν απλά ΚΑΥΣΙΜΑ στα οχήματά τους άλλα και εξοπλισμό επαγγελματικό, άκαυστο, τόσο για την προσωπική τους ακεραιότητα που πρέπει να είναι φυσικά και το πρώτο μέλημά όσο και γι' αυτό το ίδιο το έργο της πυρόσβεσης όπως πχ. τσάπες , τσουγκράνες , αλυσοπρίονα κ.α , γιατί αυτά τα παιδιά μπαίνουν πραγματικά μέσα στην φωτιά και δεν την παρακολουθούν άπλα σαν θεατές από μακριά .....
    Όσον αφορά το δικό μου εθελοντισμό. μάλλον δεν σε πληροφόρησαν καλά. Είμαι εγγεγραμμένος εθελοντής πυροσβέστης από εποχής Γιώργου Θυμαρά και έχω πολλές φορές βρεθεί αντιμέτωπος δυστυχώς με αρκετές πυρκαγιές πραγματικές, όπως και έχω και εγώ τιμηθεί για την εθελοντική μου προσφορά και νιώθω πάντα ενεργός εθελοντής, επίσημα η μη, για το κάλο του Νησιού μας.

    Απλή πληροφόρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι ενας απο τους εθελοντες πυροσβεστες του νησιου μας και εχω να δηλωσω οτι χαρην στην μεγαλη θεληση μας αλλα και για την αγαπη μας προς το πανεμορφο νησι μας και εχοντας βεβαια και την αισθητη στηριξη του δημοτικου συμβουλιου και του δημαρχου σπετσων θα προχωρησουμε ακαθεκτοι....ο δημος ηδη μας εχει παραχωρησει 2 οχηματα, και αρκετες τσαπες τσουγκρανες αλυσοπριονα και φυσικα κτηρια και εγκαταστασεις...δεν ηθελα να το παιξω εξυπνος απλα πρεπει καποια στιγμη σε αυτο το νησι να λεγονται τα πραγματα οπως εχουν..ας συνεχισει να πρατει ετσι σωστα και με βαση το καλο του νησιου μας ο δημος και ας λειτουργουμε αρμονικα απο εδω και περα για το δικο μας καλο και για του νησιου μας φυσικα

    με εκτιμηση ενας νεος σπετσιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή