Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εμπορικός Σύλλογος:Η παρέμβασή του για το παρεμπόριο και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας .



Την Παρασκευή το απόγευμα το Προεδρείο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σπετσών, συναντήθηκαν με  το Δημοτικό Συμβούλιο  και  συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το παρεμπόριο.
Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Ιάσων  Ορλάνδος, είπε πως ο Εμπορικός κόσμος του νησιού μαστίζεται από την Οικονομική κρίση και από το παρεμπόριο. Οι έμποροι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες  και  έχουν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των παρεμπόρων  που έρχονται από απέναντι.
Ο Εμπορικός Σύλλογος , είπε, είναι παρών και βοηθά όποτε του ζητηθεί από το Δήμο, και ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.
Έθεσε επίσης και το θέμα των λαϊκών αγορών, για τις οποίες , είπε, δεν ζητά να καταργηθούν , αλλά να λειτουργούν με τις προβλεπόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις, δηλαδή να μπαίνουν στο νησί και να πωλούν μόνον οι παραγωγοί που έχουν άδεια πώλησης των προϊόντων τους και ζήτησε να περιοριστεί η λειτουργία τους στη μία μέρα την εβδομάδα, διότι οι μέρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών, καθορίζονται με πληθυσμιακά κριτήρια και δεν είναι δυνατόν στις Σπέτσες να λειτουργεί  3 φορές την εβδομάδα, όταν σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό λειτουργεί 1 φορά .
 Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτά τα μέτρα περιορισμού του παρεμπορίου να αστυνομευτούν. παρών ήταν και ο διοικητής του Α.Τ. και εκπρόσωπος του λιμενάρχη Σπετσών.

Την Κυριακή το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος έκοψε την πίτα του στο Ποσειδώνιο  και τίμησε με τη "χρυσή μέλισσα", το ετήσιο βραβείο καλού επιχειρηματία τον κ. Μανώλη Βορδώνη, για το Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο  και τις δραστηριότητες που διοργάνωσε ( Ρεγκάτα, Spetses mini Marathon κλπ)με μεγάλη επιτυχία και αντίκτυπο στην προβολή του νησιού και την προσέλκυση επισκεπτών  .

Ο ίδιος ο κ. Βορδώνης μίλησε και τόνισε πως οι διοργανώσεις αυτών των  εκδηλώσεων
λειτούργησαν προς την κατεύθυνση  της καλλιέργειας του ομαδικού πνεύματος και της αναβίωσης της παράδοσής μας.


2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
    ΠΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ? ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ? ΠΟΥΛΑΝΕ ΨΩΜΙΑ , ΓΛΥΚΑ, ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΤΕΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΦΟΡΟΥΣ , ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΞΟΔΑ ? ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ? ΝΟΝΟ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. as katebasoyn ligo ths times toys ta magazia twn spetswn na mhn exoyn provlima me toys apenanti otan kyrie olrlande den yparxei merokamato kai fysika tha protimiseis to poio fthno tsp ayta einai psila gramata gia esas san emporikos sylogos tha eprepe na ypostirizestai to spetstsiwth legontas stoys edw emporoys na riksoyn ligo ths times etsi oi mph to paremporeio h den mpei o spetsiwths tha paei apenanti dytstyxws

    ΑπάντησηΔιαγραφή