Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κι άλλος Τραπεζικός Λογαριασμός του Δήμου

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν απών ο Δήμαρχος κι έτσι δεν  δόθηκε η απάντηση στο ερωτημα που είχε θέσει ο κ. Δαμδημόπουλος για τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Δήμου ο οποίος εν τω μεταξύ  εμφάνισε χθες ,  κι έναν ακόμα Τραπεζικό Λογαριασμό, εκτός από τους άλλους, για τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις.
Ο κ. Πάτραλης , πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε σε σχετική αναφορά στο θέμα και στο ότι οι λογαριασμοί αυτοί  ανοίχτηκαν παράνομα, χωρίς σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ότι ανάμεσα στους λογαριασμούς αυτούς που έχουν ανοιχτεί , υπάρχουν και δύο λογαριασμοί που έχουν ανοιχτεί από τους υπολόγους των ενταλμάτων προπληρωμής και σύμφωνα με ένα βασιλικό διάταγμα του 1959 οι υπόλογοι για τα εντάλματα προπληρωμής δεν μπορούν να έχουν στην τσέπη τους τα εντάλματα προπληρωμής και είναι υποχρεωμένοι να τα καταθέσουν σε βιβλιάριο που έχει και το όνομά τους. Αυτή η απάντηση του προέδρου ζητήσαμε να καταγραφεί στα πρακτικά , περαιτέρω σχόλια περιττεύουν .

12 σχόλια:

  1. Δεν μου εχετε λυσει ακομα την απορια για το που βρισκετε τους τραπεζικους λογαριασμους...δεν γνωριζεται οτι αυτο ειναι παρανομο κ υπαρχει τραπεζικο απορρητο?Δηλαδη για τον δημο δεν υπαρχει τραπεζικο απορρητο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή7 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:42 π.μ.

    Παράνομη είναι η δημιουργία-άνοιγμα , αυτών των τραπεζικών Λογαριασμών.Κάθε λογαριασμός του Δήμου πρέπει να ανοίγεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να βλέπουν την κίνησή του ( extrait) προκειμένου να ψηφίσουν την καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού ανά τρίμηνο, τον απολογισμό κλπ.
    Με την ερώτησή σας τί εννοείτε;Πως ανοίχτηκαν μεν παράνομα οι 7-8 αυτοί λογαριασμοί, πλην όμως αυτοί που τους άνοιξαν παράνομα, ποντάριζαν στο ότι κανείς δεν θα μάθε ποτέ την ύπαρξή τους και τώρα που μαθεύτηκε, καταλογίζετε παρανομία στην αντιπολίτευση για τον τρόπο που τους έμαθε;
    Καμιά παρανομία άγνωστε φίλε δεν υπάρχει στην αντιπολίτευση, ακόμα και σ'αυτό. Να είστε σίγουρος. Λεπτομέρειες γνωρίζει ο κ. Δαμδημόπουλος που έθεσε το ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανετε λαθος...Εγω υποστηριζω να ανοιξουν ολοι οι λογαριασμοι κ να τιμωρηθουν οσοι εχουν παρανομησει..Αλλα επειδη το τραπεζικο απορρητο ειναι ενα πολυ λεπτο θεμα θα πρεπει να ειστε λιγο πιο προσεκτικοι...Δεν μπορω εγω σαν απλος πολιτης να παω στην τραπεζα κ να μου κοινοποιησουν τους λογαριασμους του δημου...Ουτε αν ειμαι δημοτικος συμβουλος...Αν για παραδειγμα παω στην τραπεζα κ ζητησω να μου πουν τους δικους σας λογαριασμους κ τις κινησεις του δεν θα διωκομαι ποινικα??Κ οχι μονο εγω αλλα κ ο υπαλληλος που μου τους ανεφερε??Αυτο σας εχω αναφερει οτι με λιγα λογια ο κος Δαμδημοπουλος εχει παρανομησει,αλλα δεν περιμενα να κινηθουν διαφορετικα ο δημαρχος κ οι υπολοιποι της παραταξης του γιατι πολυ απλα <>...
    Βεβαια ο καιρος πλησιαζει για τις εκλογες κ θα δουμε ποιον θα τιμωρησει ο λαος...Αυτους που δεν εχουν κανει τιποτα ή εσας που θα πορευτειτε με αυτους που κατηγορουσατε την προηγουμενη τετραετια??Με την τελευταια μου ερωτηση απλα θελω να σας πω οτι απο εκει που σας ειχα δεδομενη επομενη δημαρχο αρχιζω να εχω αμφιβολιες κ ο λογος ειναι αυτοι που θα ειναι μαζι σας στον συνδυασμο....Ο κοσμος θελει νεους ανθρωπους κ οχι καποιους που θα κανουν αγωνα για να βγουν...Ανθρωπους που θα προσφερουν...Δεν λεω οτι δεν εχουν προσφερει οι συγκεκριμενοι στο νησι απλα πρεπει να αποχωρησουν γιατι εχουν κουρασει...Αυτο σας το λεω εντελως φιλικα γιατι την ψηφο μου θα την ριξω σε εσας κ οχι σε αυτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή8 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:06 π.μ.

    Άγνωστε φίλε , πώς είσαι σίγουρος πως τους συγκεκριμένους λογαριασμούς τους εδωσε η Τράπεζα;Αν το έκανε , τότε αυτή έχει την ευθύνη.
    Σ'αυτή τη φάση λειτουργούμε στο πλαίσιο του ρόλου μας ως αντιπολίτευση και όχι ως προεκλογική ομαδα για τις επόμενες εκλογές. Οι όποιες αντιρρήσεις σας σεβαστές, πλην βιαστικές.
    Όταν ανακοινώσω επίσημα την υποψηφιότητά μου, πράγμα που θα γίνει σε λίγο, τότε θα ακούσω και τις όποιες επικρίσεις.Τώρα το θέμα μας είναι άλλο και κάθε άλλη κουβέντα είναι αποπροσανατολιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή8 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:35 π.μ.

    Και για να μην αφήσω περιθώρια παρερμηνείας, με τα παραπάνω δεν αρνούμαι τίποτα, πλην σας λέω πως είστε εκτός θέματος. Για τα υπόλοιπα θα απαντήσω στην ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να βγουν οι λογαριασμοι στην φορα πρεπει να τους εδωσε η τραπεζα,μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας...Κ επειδη αφηνετε υπονοιες οτι ισως δεν τους εδωσε η τραπεζα πως τους βρηκε ο κ.Δαμδημοπουλος;;;Πως τους ανακαλυψε;;Με την ιδια λογικη μπορω να αμφισβητησω οτι υπαρχουν λογαριασμοι ή να υποστηριζω οτι υπαρχουν κ αλλοι λογαριασμοι...Επισημα στοιχεια δινει η τραπεζα κ δεν μπορουμε να λεμε οτι μας κατεβει...Κ κανετε λαθος οτι εχει την ευθυνη μονο η τραπεζα...Βγαζετε λογαριασμους στην φορα αλλα δεν εχω δει να λετε κ ονοματα...Μηπως ολα γινονται για εντυπωσεις;;;
    Προσωπικα πιστευω οτι λειτουργειτε σαν προεκλογικη ομαδα κ οχι σαν αντιπολιτευση...
    Δεν κρυβω οτι ειμαι ανυπομονος να δω τους υποψηφιους δημοτικους συμβουλους που θα κατεβουν στις εκλογες μαζι σας...Ηδη ακουγονται πολλοι κ ξερουμε καποιους απο αυτους...Η γνωμη μου ειναι οτι ειχατε μια υγιη παραταξη κ ηδη με αυτους εχετε καταφερει το ακριβως ανιθετο...Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο χρονος θα δειξει κ ο λαος θα σας κρινει ολους κ θα παρει τις αποφασεις του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή11 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:34 μ.μ.

    Βγήκαν λογαριασμοί στη φόρα με τη μορφή ερωτήματος , αν είναι του Δήμου Σπετσών. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο όμως ήταν απών. Λεγοντας πως θέλετε ονόματα, αν εννοείτε ,τα ονόματα των συνδικαιούχων στο λογαριασμό, αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή της ύπαρξης συνδικαιούχων,ήταν έξω από κάθε φαντασία. Αυτό λέχθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς περιμένουμε τις απαντήσεις. Πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε για δημιουργία εντυπώσεων και να δίνουμε τα νούμερα των λογαριασμών;Θα μπλοφάραμε αν μιλούσαμε αορίστως. Έχουμε αποδείξεις περί αυτού. Μόνον αυτό λέω.
    Όσο για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους,κρατήστε την ανυπομονησία σας Σ'αυτή τη φάση το ενδιαφέρον μας είναι εστιασμένο στα αναπάντητα ερωτήματα και στα ανοιχτά ζητήματα σχετικά με την Οικονομική διαχείριση του Δήμου, για τα οποία οφείλει εξηγήσεις ο Δήμαρχος. Κάθε άλλη συζήτηση συνιστά απόπειρα αντιπερισπασμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνεχιζετε να μην απαντατε στο πως βρεθηκαν αυτοι οι λογαριασμοι...Πως βρεθηκαν κ τα νουμερα των λογαριασμων??Θα συνεχισετε να μας λετε οτι δεν εχει παραβιαστει το τραπεζικο απορρητο?
    Ολα πρεπει να γινονται νομιμα κ οχι απο κατω απο το τραπεζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή