Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Να καταργηθεί η Αρμάτα ζητά η κα Ρεπούση



Η κυρία Ρεπούση,βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η οποία φέτος εκπροσώπησε το κόμμα της στις εκδηλώσεις της Αρμάτας, αποδοκιμάστηκε δε έντονα ιδίως το βράδυ της αναπαράστασης , ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά η πρότασή της μας αφορά ιδιαίτερα. 

"Ρεπούση: Εθνικιστικό κίτς η έξοδος του Μεσολογγίου

Να καταργηθεί η επέτειος της εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.


Η κ. Ρεπούση χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως «εθνικιστικά κιτς».
«Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός», υποστηρίζει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».
Εξάλλου η κ. Ρεπούση ζητεί από τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο «να καταργηθούν εδώ και τώρα οι μαθητικές παρελάσεις».


2 σχόλια:

  1. ...η κα Ρεπούση να φύγει από την Ελλάδα και να διαγραφεί από Ελληνίδα...Στην Ελλάδα γιορτάζουμε και δεν ξεχνάμε τις Εθνικές Εορτές μας...αυτές οι ιστορικές στιγμές της Ιστορίας μας, είναι η ταυτότητα του Έθνους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κα Ρεπουσή με σημερινή της επιστολή προς τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, απαντά για τα όσα της αποδίδουν ότι έχει δηλώσει για τις εθνικές επετείους.

    Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή:

    Προς
    Τον Δήμαρχο Σπετσών
    κ. Παναγιώτη Λυράκη

    Αγαπητέ Δήμαρχε,

    Με αφορμή τα ατυχή δημοσιεύματα για φερόμενες δηλώσεις μου, σχετικά με την κατάργηση των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων και παρόλο που έχω ήδη δημοσιεύσει σχετική δήλωση μου διαψεύδοντας τα, θεώρησα πρέπον να σας ενημερώσω και προσωπικά.


    Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης εξέθεσα τους προβληματισμούς μου για την αλλαγή του τρόπου εορτασμού των εθνικών επετείων, ώστε να πάψουν να είναι στερεοτυπικές και να γίνουν περισσότερο αναστοχαστικές και χρήσιμες για την ιστορική μας μνήμη, αλλά και την προοπτική της χώρας μας.

    Τα υπόλοιπα αποτελούν αποκυήματα δημοσιογραφικής φαντασίας.


    Ευελπιστώ στην ειλικρινή και ουσιαστική μας συνεργασία, για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού και τη βελτίωση της καθημερινότητας των Σπετσιωτών.

    Με εκτίμηση,

    Μαρία Ρεπούση

    http://romfea.gr/diafora-ekklisiastika/14357-2012-10-31-16-25-49

    ΑπάντησηΔιαγραφή