Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η εκκαθάριση της ΔΕΠΑΣ.

Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου εγκρίθηκαν οι Οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΠΑΣ που τελεί "υπό εκκαθάρισιν" .Παρευρέθηκε στο Δημ. Συμβούλιο ο κ. Τοτώνης που είχε αναλάβει την εκκαθάριση και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά.
Πρόβλημα παραμένει το ποσόν των 80.000 Ευρώ από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο διάστημα πρό του 2000, για το οποίο δεν είχαν αποδοθεί παραστατικά και τα οποία διεκδικεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους τόκους τους. Όλες οι υποχρεώσεις της ΔΕΠΑΣ μεταβιβάζονται στο Δήμο, οπότε κι αυτό το ποσόν αν χρειαστεί. Επίσης κάποιες ανείσπρακτες οφειλές τρίτων( μικροποσά) εκκρεμούν.
Με την έγκριση αυτών των καταστάσεων που συνέταξε ο ορκωτός λογιστής  προχώρησε η εκκαθάριση , η οποία βέβαια δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Τελειώνουμε  λοιπόν με τη Δημοτική επιχείρηση και αρχίζουμε με το Νομικό πρόσωπο που ίδρυσε πρόσφατα ο Δήμος μας για τον πολιτισμό τον αθλητισμό τον τουρισμό.Το νέο αυτό Νομικό πρόσωπο επιχορηγήθηκε  ήδη από το Δήμο μας με το ποσόν των 25.000 Ευρώ για το 2012 και πρόεδρός του είναι ο κ. Γιάννης Σούλιας .Ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι δραστηριότητές του, αλλά πρόκειται να αναλάβει τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου καθώς και κάποιες άλλες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου