Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Το μνημόσυνο των ιδρυτών της Α.Κ.Σ.Σ.



Σήμερα το πρωΐ τελέστηκε το μνημόσυνο  των ιδρυτών της Α.Κ.Σ.Σ.με την παρουσία του προέδρου, του γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής  Επιτροπής της Α.Κ.Σ.Σ. παλιών μαθητών κι εργαζομένων, εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Σωτηρίου Αναργύρου και ο καφές στο Ποσειδώνιο. Εκεί Πρόεδρος καθηγητής κ. Δάσιος, μίλησε για την πορεία του ιδρύματος και τους στόχους του. Είπε πως οι βασικοί στόχοι που είναι η συνεργασία με τους ντόπιους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η τακτοποίηση  των οφειλών του ιδρύματος έχουν επιτευχθεί, ενώ έχει δρομολογηθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου που θα αλλάξει το τουριστικό προφίλ του νησιού. Το συγκεκριμένο έργο γίνονται ενέργειες να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους δυο υπαλλήλους , τον κ. Παναγιώτη Παρασκευά που επί 30 χρόνια ήταν δ/ντής του ιδρύματος , διάστημα της θητείας 12 Εκτελεστικών Επιτροπών  και την κ. Μαρία Δουροπούλου που επί 28 έτη ήταν γραμματέας του ιδρύματος. Τους ευχαρίστησε πρώτα γιατί με την εθελούσια έξοδο τους στη σύνταξη διευκόλυναν το ίδρυμα στο συμμάζεμα των δαπανών του και μετά για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια.
Για τον κ. Παρασκευά  είπε, πως γνωρίζει όσο κανείς τις υποθέσεις του ιδρύματος και υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης σε όλες τις προσπάθειες του ιδρύματος και της Εκτελεστικής Επιτροπής και πως θα εξακολουθήσει να είναι Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Για την κ. Δουροπούλου είπε πως όλα αυτά τα χρόνια τα πρακτικά που έχει συντάξει αποτελούν μνημείο της ιστορίας του ιδρύματος και μνημόνευσε και  τη συμβολή της στην οργάνωση της βιβλιοθήκης της Αναργυρείου.
Στο τέλος τους  απένειμε αναμνηστική πλακέτα και παρουσίασε την κυρία που αναλαμβάνει τα καθήκοντα και των δυο αυτών υπαλλήλων , η οποία ως τώρα ήταν λογίστρια του ιδρύματος και ευχαρίστησε και την οικογένεια Βορδώνη για τη φιλοξενία στο Ποσειδώνιο.
Το λόγο πήρε ο κ. Βορδώνης, ο οποίος είπε πως δεν χρειάζεται ευχαριστίες για κάτι που θεωρεί αυτονόητο, διότι αν δεν ήταν ο Σωτήριος Ανάργυρος δεν θα υπήρχε το Ποσειδώνιο, το οποίο φέτος πήρε 4 βραβεία διεθνή  ως το καλύτερο ξενοδοχείο .Αναφέρθηκε στη συμβολή του Ποσειδωνίου στην τουριστική προβολή του νησιού και στις δυο σημαντικές διοργανώσεις που εχουν γίνει θεσμοι πλέον, στη Ρεγκάτα και στο Μαραθώνιο.
Στο τέλος μίλησε ο δήμαρχος , ο οποίος ευχήθηκε να συνεχίσει το έργο της η Εκτελεστική Επιτροπή και επεσήμανε πως μια αιτία για την οποία έμειναν πίσω οι υποθέσεις του ιδρύματος , είναι οι συνεχείς αλλαγές των Εκτελεστικών Επιτροπών, κάθε φορά που άλλαζε ο Υπουργός Παιδείας.

1 σχόλιο:

  1. Ε.Ε. του Ιδρύματος της Α.Κ.Σ.Σ.17 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:40 π.μ.

    Αγαπητή κ. Κουμπή,
    ευχαριστούμε που ο ιστότοπός σας βοηθά στην ενημέρωση των τεκταινομένων στο Ιδρυμα της ΑΚΣΣ, πράγμα που κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί θεωρούμε, ότι όλοι οι Σπετσιώτες πρέπει να είναι κοινωνοί των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους, για να μπορούν να εκτιμούν ορθά και το έργο της κάθε Ε.Ε.
    Θα μας επιτρέψετε μόνο να προβούμε σε 2-3 μικροδιορθώσεις-συμπληρώσεις στο πολύ ενημερωτικό άρθρο σας:
    1) Το όνομα της νέας Διευθύντριας του Ιδρύματος είναι Ζωή Παπαδάκη, είναι απόφοιτος του Παντείου, εργάζεται στο Ιδρυμα 29 έτη και είναι καλό να τη γνωρίσουν σιγά-σιγά οι Σπετσιώτες.
    2) Παρέστη και ο ειδικός σύμβουλος της ΑΚΣΣ κ. Λάμπρος Διγώνης, ο οποίος είναι ο υπέυθυνος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, αλλά είχε επιπλέον και συνεργασία με ομάδα μαθητών και καθηγητών του Λυκείου για τη δημιουργία ενός προγράμματος που θα αφορά στην ιστορία του Ιδρύματος και θα αποτελέσει σημαντικό υλικό για τον υπό επεξεργασία νέο ιστότοπο του Ιδρύματος.
    3) Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. ευχαρίστησε και το εν Σπέτσαις προσωπικό του Ιδρύματος (Κατερίνα Βρονταμίτου, Τάσο Ελευθερίου και τον πέρσι συνταξιοδοτηθέντα Κούλη Μπή).
    4) Η επίδοση της τιμητικής πλακέτας στον κ. Παρασκευά έγινε από το Γραμματέα του Ιδρύματος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία σας.
    5) Η κ. Δουροπούλου συνργάστηκε στο Ιδρυμα με 11 Ε.Ε.
    Ευχαριστούντες και πάλι για τη φιλοξενία των ειδήσεων του Ιδρύματος και με ευχές για τις επερχόμενες γιορτές,
    Η Ε.Ε. της ΑΚΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή