Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η διακήρυξη του διαγωνισμού για τη μεταφορά του νερού.

 Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, ήλθε για ψήφιση η διακήρυξη των όρων του διαγωνισμού για τη μεταφορά του νερού.
Το θέμα της μεταφοράς του νερού είναι πολύ αιχμηρό για το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού μετά από καταγγελίες τόσο του αντιπεριφερειάρχη όσο και ομάδας οικολόγων ( την οποία δεν γνωρίζουμε  και δεν έχουμε καμιά σχέση μαζί της) ,έχει προκληθεί ποινικός έλεγχος και μάλιστα όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης κλήθηκαν  στο ειρηνοδικείο  λίγες μέρες πριν για να δώσουν κατάθεση σχετικά με το θέμα αυτό.
Ενώ λοιπόν όλα αυτά συμβαίνουν, έρχεται  για να ψηφιστεί, μια διακήρυξη που δεν προβλέπει  όπως συνέβαινε ως τώρα  να έχουν τα υδροφόρα πλοία πιστοποιητικά καταλληλότητας μόνο  από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της περιφέρειας  όπως προβλέπει ο νόμος , αλλά  δίνει εναλλακτική δυνατότητα  να έχουν πιστοποιητικά και από "διαπιστευμένα εργαστήρια".
Δηλαδή: Για ένα θέμα που  ζητούνται ευθύνες και ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ποινικής έρευνας έρχεται μια πρόταση έξω από όσα προβλέπει ο νόμος( σύμφωνα με έγγραφα των αρμοδίων Υπηρεσιών που έχουν  σταλεί στο Δήμο και εξηγούν ποιοι είναι αρμόδιοι για την έκδοση των πιστοποιητικών αυτών και με ποια διαδικασία) να επιβεβαιώσει συνευθύνη του Δήμου στο υπό έρευνα θέμα.
Ο δε Δήμαρχος , κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, υποστήριξε πως έχει "χαρτί"από εισαγγελέα, που επιτρέπει τη μεταφορά νερού με κάποιο από τα υδροφόρα πλοία χωρίς πιστοποιητικά καταλληλότητας. Τον ρωτήσαμε , αφού έχει τέτοιο χαρτί, γιατί δεν το επικαλείται τόσον καιρό που γίνεται τόση φασαρία για το θέμα και ζητήσαμε να το δούμε. Μας υποσχέθηκε πως θα μας το δείξει την άλλη μέρα το πρωΐ.
Την επομένη πήγε ο κ. Δαμδημόπουλος να το δει και ο Δήμαρχος του είπε πως άλλαξε γνώμη και δεν το δείχνει σε κανέναν. Τί να πούμε και τί να σχολιάσουμε;  "Τα παιδία παίζει". κάποιες συμπεριφορές μόνον αν τις δεις από τη φαιδρή τους πλευρά  είναι ανεκτές.
 Τραγική  είναι και η παραπληροφόρηση που εσκεμμένα γίνεται σχετικά με το θέμα αυτό.
Αντί κάποιοι να ομολογήσουν τις ευθύνες τους, ή τέλος πάντων να επικαλεστούν κάτι για να δικαιολογηθούν , λένε στον κόσμο πως από την αντιπολίτευση προέρχεται το θέμα. Δεν λένε ούτε για την καταγγελία της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας, ούτε για την καταγγελία των οικολόγων που επιρρίπτει ευθύνες σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή, εκτός από τις ειδικές κατηγορίες που απευθύνει στο Δήμαρχο κλπ.

Έφθασαν στο σημείο μάλιστα κάποιοι να διαδίδουν ,ακόμα και   πως εμείς είμαστε η ομάδα των οικολόγων που έκανε τις καταγγελίες.
Απαντάμε: Εμείς όπου χρειάζεται κι όπου χρειάστηκε, την υπογραφή μας τη βάλαμε φαρδιά πλατιά και δεν θα είχαμε πρόβλημα να το κάναμε επώνυμα και ενυπόγραφα και στην περίπτωση αυτή αν γνωρίζαμε τί συνέβαινε και θεωρούσαμε πως έπρεπε να πάρουμε αυτή τη θέση.
Ό,τι χρειάστηκε να υποστηρίξουμε επειδή το θεωρούσαμε σωστό, το κάναμε χωρίς φόβο και χωρίς να υπολογίζουμε ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ.
Θεωρούμε κακοήθεια να μας αποδίδεται τέτοια συμπεριφορά, δηλαδή το να κρυβόμαστε πίσω από άλλους.

Πάντως,  αυτό που λένε κάποιοι, πως καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση ,τον τελευταίο καιρό  επιβεβαιώνεται πλήρως στην επιθετική  συμπεριφορά κάποιων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου