Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Οικονομική Επιτροπή και η αύξηση των τελών ύδρευσης.

Ένα από τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν και η αύξηση των τελών ύδρευσης. Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Φαρδέλλου, τα τέλη ύδρευσης πρέπει να είναι τόσα που να καλύπτουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της ύδρευσης και τα έξοδα συντήρησης του δικτύου, και της αγοράς των εντύπων  και αποστολής των λογαριασμών κλπ.
Στην εισήγηση περιλαμβανόταν αύξηση του αριθμού των κλιμάκων σε 5 αντί για 3  και σε αύξηση που κυρίως θα αφορούσε τις ανώτερες κλίμακες κατανάλωσης, ενώ για τους επαγγελματίες θα ίσχυαν δυο κλίμακες με χαμηλότερα τέλη.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε διαφορετική άποψη για τη διαβάθμιση και θεώρηση μικρή την αύξηση στις ανώτερες κλίμακες, ο αντιδήμαρχος κ. Τζιάμος  διαφώνησε με τα χαμηλά τέλη στους επαγγελματίες , ενώ ο κ. Μέξης εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να γίνει καμιά αύξηση, αρκεί ο Δήμος να διαχειριστεί σωστά το θέμα. Ο αντιδήμαρχος κ. Φαρδέλλος, ομολόγησε πως υπάρχει απώλεια της τάξεως των 90.000 κυβικών ετησίως, την οποία απέδωσε σε διαρροές και ότι είναι χαλασμένα 200 ρολόγια, ενώ ο Δήμος ήδη έχει παραγγείλει 150 για να αντικαταστήσει αντίστοιχο αριθμό χαλασμένων. Εμείς θέσαμε για πολλοστή φορά το θέμα των ανείσπρακτων από οφειλές ύδρευσης και θυμίσαμε πως με το νέο νόμο οι δημότες επιβαρύνονται το κόστος από τη μη είσπραξη, αφου κάτι τέτοιο επιφέρει αναγκαστική αύξηση των τελών ύδρευσης.
Επικράτησε από την πλειοψηφία η άποψη να γίνει δεκτή η αύξηση, αλλά να παραπεμφθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα επί μέρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου