Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου Γ΄

Αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε ένα δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο ( ουσιαστικά συνεχίστηκε το πρώτο) με θέμα την αποδοχή μελέτης και την απευθείας ανάθεση  της μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλωτά μέσα  για ένα τρίμηνο ( επειδή ακόμα εκκρεμεί  ο προσυμβατικός έλεγχος της σύμβασης για το διάστημα 2013-2014 που έχει γίνει και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ).
Μέχρι τώρα οι μελέτες σύμφωνα με τις οποίες υπογράφονταν οι συμβάσεις για τη μεταφορά νερού  στους όρους τους περιλάμβαναν τρία πλοία και 2.700m3  την ημέρα.Όμως σ'αυτή τη μελέτη για το τρίμηνο που περιλαμβάνει και τον Αύγουστο  με τις αυξημένες ανάγκες, αντί να περιλαμβάνεται στους όρους η υποχρέωση του μεταφορέα για μεταφορά 2.700 m3 την ημέρα ,όπως γινόταν ως τώρα, περιλάμβανε υποχρέωση  για μεταφορά 1.700 m3. και αντί  για τρία πλοία που ως τώρα περιλάμβανε, περιλαμβάνει δυο πλοία.
Επισημάναμε  τον κίνδυνο που ενέχει αυτή η μείωση σε ποσότητα νερού  και σε πλοία,  και μάλιστα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.
Διατυπώσαμε την άποψη και  ζητήσαμε να καταγραφεί, πως ούτε τα δυο πλοία, ούτε τα 1.700 m3αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού και ότι, αν συμβεί  βλάβη σε κάποιο από τα δύο πλοία, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης ο μεταφορέας υποχρεώνεται σε διάστημα δέκα ημερών να το αντικαταστήσει, πράγμα που σημαίνει πως στο διάστημα αυτό θα μείνει το νησί χωρίς νερό.
Δεν είναι δυνατόν να χαμηλώνει ο Δήμος τον πήχη  για να  προσαρμόσει τις ανάγκες του  σε ό,τι βολεύει το μεταφορέα.
Παρά τις αντιρρήσεις μας όμως στο συγκεκριμένο θέμα,  η μελέτη αυτή  ψηφίστηκε και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχοι  και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας υποστήριξαν πως αρκούν τόσο  η ποσότητα του νερού όσο  και τα πλοία που προβλέπει και  πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
 Δυστυχώς η πραγματικότητα καθώς φαίνεται δικαιώνει τους φόβους μας.
 Η" καραμέλα" του δημάρχου πως η αντιπολίτευση θέλει να μείνει το νησί χωρίς νερό μόνον τους πολύ αφελείς μπορεί να πείσει και δεν δικαιολογεί την κατάσταση .  Εμείς επισημάναμε τον κίνδυνο από τις επιλογές του δημάρχου και της πλειοψηφίας. Ας εξηγήσουν τώρα αυτοί γιατί υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού.
Για το λόγο αυτό και μόνο δεν ψηφίσαμε τη μελέτη.Διότι θεωρούμε πως δεν διασφαλίζει την ομαλή υδροδότηση του νησιού εν μέσω καλοκαιριού. Δύο δημοτικοί  Σύμβουλοι την καταψηφίσαμε , Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή  ,(με απόντες για σοβαρό λόγο τους άλλους δύο δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας) και Νικόλαος Μέξης .

Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου