Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μια επιστολή για το θέμα της ύδρευσης

Λάβαμε την παρακάτω επώνυμη επιστολή με την παράκληση να την δημοσιεύσουμε. Είναι άκρως επίκαιρη αφού το νησί χθες και σήμερα έχει σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση.

"Θα επιθυμούσα να προσθέσω τη προσωπική μου εμπειρία ως σχόλιο στο  "Γ'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ" με θέμα την ύδρευση του νησιού όπως αναρτήθηκε από το blog στις 3 Αυγούστου 2013.
Ως ιδιοκτήτης σπιτιού στις Σπέτσες, στη περιοχή των Αγ.Πάντων, παραθερίζω στο νησί κάθε Αύγουστο. Ετσι λοιπόν κάθε Αύγουστο βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να μην έχω νερό άλλοτε για κάποιες ώρες ενίοτε και ημέρες.
Εχω καταντήσει γραφική και κάθε φορά επικοινωνώ με τη τεχνική υπηρεσία και συγκεκριμένα τον κ.Βελιώτη ο οποίος προβάλει τις προκαθορισμένες απαντήσεις:
1.Εχει πρόβλημα το δίκτυο
2.Εχει πρόβλημα η υδροφόρα
Εφέτος ο αξιότιμος κ.Βελιώτης προσέθεσε και το απόλυτο: "δεν σας είπα εγώ να αγοράσετε σπίτι στις Σπέτσες"...!!!!
Υποθέτω ότι ο αξιότιμος κ.Βελιώτης θεωρεί ότι οι Σπέτσες είναι παραμεθόριος και συνεπώς είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης, πολύ περισσότερο δε, θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να προνοήσει ως τεχνική υπηρεσία να συντηρήσει, επισκευάσει και τέλος πάντων κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε το περίφημο δίκτυο υδροδότησης να μην έχει προβλήματα ΠΑΝΤΑ κάθε ΑΥΓΟΥΣΤΟ και ΠΑΝΤΑ σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού.
Επίσης από τα λεγόμενα του κ.Βελιώτη, θεωρώ ότι είναι "άξιος" προαγωγός του νησιού του και της οικονομίας του, η οποία βασίζεται κατά πολύ σε αυτούς τους "άμυαλους" που αγόρασαν σπίτι, και από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η ύπαρξη της ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ τεχνικής υπηρεσίας της οποίας προίσταται ανεπιτυχώς.
Από ότι αντιλαμβάνομαι το θέμα της ύδρευσης των Σπετσών είναι μια ΑΜΑΡΤΩΛΗ ιστορία που κρατάει χρόνια.
Αραγε τι θα πρέπει να κάνουμε; Να σταματήσουμε να καταβάλουμε τα καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά για  ύδρευση και δημοτικά τέλη, τα οποία έως τώρα πληρώναμε στο ακέραιο και εγκαίρως, και να προστεθούμε στη γνωστή σε όλους λίστα "μπαταξίδων" του νησιού;
Η να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα σε ευρύτερο πεδίο, μέσω των ΜΜΕ ώστε να γνωρίζουν οι παραθεριστές που έρχονται κυρίως τον Αύγουστο ότι δεν θα ζήσουν συνθήκες "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ", όπως διαφημίζεται σε πρόσφατο έντυπο που διανέμεται δωρεάν στους τουρίστες, αλλά σε συνθήκες τριτοκοσμικές χωρίς πόσιμο νερό και συνθήκες υγειινής,λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα!!!!
Ο Αύγουστος του 2014 θα είναι σύντομα κοντά μας και θα ήμαστε πάλι εδώ να ζήσουμε ακριβώς το ίδιο θέατρο του παραλόγου.
Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα, σύντομα και με συνέπεια!

Με εκτίμηση
Ευγενία Σταματοπούλου

Υ.Γ. Παρακαλώ να αναρτήσετε το σχόλιο μου στο blog σας.Ευχαριστώ"

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.26 Αυγούστου 2013 στις 9:46 μ.μ.

    Για να είμαστε δίκαιοι , οι υπάλληλοι έχουν ένα δίκιο κι αυτό είναι το εξής:Αποτελέσματα επιλογών άλλων είναι όλα αυτά τα κακά τα οποία αυτοί πρέπει να δικαιολογούν και να απολογούνται στον κάθε αγανακτισμένο δίκαια ή άδικα δημότη.
    Ο υπάλληλος επειδή δεν μπορεί να πει "πήγαινε πές τα στο Δήμαρχο ἠ στον αντιδήμαρχο, ή στο Δημοτικό Συμβούλιο" κάτι πρέπει να πει.Λέει λοιπόν και πράγματα που μπορεί να αποτελούν μη πειστικές δικαιολογίες , έως και να είναι άκρως εξοργιστικά. Αυτό το τελευταίο είναι κακό μεν, πλην έχει ελαφρυντικά, διότι ενώ άλλοι έχουν την ευθύνη και των επιλογών και θα έπρεπε να την επωμιστούν και επικοινωνιακά το κάνουν οι υπάλληλοι.
    Προφανώς με τα περί σπιτιού στις Σπέτσες που αγοράσατε που σας είπε ο κ. Βελιώτης έκανε χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ μαζί σας ότι συχνά οι υπάλληλοι πρέπει να καλύπτουν με ανυπόστατες δικαιολογίες τους ανωτέρους τους και ούτε έχω προσωπική αντιπαράθεση με τον κ.Βελιώτη τον οποίο εξάλλου δεν γνωρίζω ούτε εξ όψεως.
      Θεωρώ όμως ότι γνωρίζοντας το πρόβλημα ένας προιστάμενος μιας τεχνικής υπηρεσίας, να έχει την ευελιξία και τη γνώση ώστε να προβάλει επιχειρήματα που δεν εκθέτουν και την ίδια του την υπηρεσία (πχ κακή συντήρηση δικτύου ή αδυναμία συντήρησης του κατά τη διάρκεια του χρόνου).
      Σίγουρα δεν ήμαστε απόλυτα γνώστες των ενδοδημοτικών αντιπαραθέσεων και δεν νομίζω ότι είναι και απαραίτητο.
      Ανήκουμε όμως στη μεγάλη αυτή πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων του νησιού, που τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε συμβάλει κατά το δυνατόν στην οικονομία του και συνεχίζουμε να το επιλέγουμε ως τόπο προορισμού των ολιγοήμερων διακοπών μας, συνοδευόμενοι συχνά από φίλους μας. Είναι λογικό συνεπώς να επιθυμούμε ως και απαιτούμε όπως δικαιούμαστε να μην αντιμετωπίζουμε συστηματικά τα ίδια προβλήματα κάθε χρόνο.
      Θεωρώ ότι εάν δεν θέλουμε να παραμείνουμε στα έως τώρα κακά κείμενα τουλάχιστον οφείλουμε να μην σιωπούμε και να εκδηλώνουμε τη δυσαρέσκειά μας όπου και όποτε χρειάζεται, ακόμα και απευθείας στη τοπική αρχή.
      Τέλος δεν γνωρίζω εάν ο αξιότιμος κ.Βελιώτης έκανε χιούμορ (που πολύ αμφιβάλλω) αλλά στο ίδιο πνεύμα και εγώ προσέθεσα ότι θα προσφέρω πίτα του Αγ.Φανουρίου για να συνδράμω στη σύντομη ανεύρεση του προβλήματος στο δίκτυο και στην αποκατάστασή του.
      Και για να ήμαστε επίκαιροι....
      Ο Αγ. Φανούριος να μας βοηθά και στο μέλλον!!!

      Διαγραφή