Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 9ης Αυγούστου 2011

Στις 9 Αυγούστου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης και 6 εκτός ημερήσιας.
Τα περισσότερα αφορούσαν εγκρίσεις δαπανών και πιστώσεων για διάφορες προμήθειες του Δήμου, το δέ τελευταίο αφορούσε στη σύνταξη έκθεσης εσόδων-εξόδων του Δήμουγια το Β΄Τρίμηνο.
Το θέμα αυτό το εισηγήθηκε η υπεύθυνη της ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου κυρία Κατερίνα Σιώρα.
Από τις οφειλές του νερού, 616.000 συνολικά,  εισπράχθηκαν  μόνον 60.000 στο τρίμηνο αυτό,ενώ στο πρώτο τρίμηνο είχαν εισπραχθεί 195.000.
Ζητήσαμε συγκεκριμένες  πληροφορίες για το πόσο είναι πλέον το χρηματικό υπόλοιπο από τις  254.000 της προηγουμένης χρονιάς, αλλά η κ. Σιώρα μας απάντησε πως δεν έχουν εκτελεστεί πολλά εντάλματα, οπότε δεν μπορεί να φανεί το πραγματικό ποσόν. 
Ο κ. Μεξης διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή την προηγούμενη μέρα πήγε να ενημερωθεί για τα θέματα από το Δήμαρχο που είναι ο πρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής και αυτός τον παρέπεμψε στον κ. Πάτραλη.Είπε λοιπόν στο Δήμαρχο "αν δε μπορείς να ασκείς τα καθήκοντά σου, πες μας πως είναι ο Πάτραλης δήμαρχος ". Ο Δήμαρχος του ζήτησε να το πάρει πίσω κι αυτός επέμεινε κι είπε πως εν παίρνει πίσω τίποτα.Το θέμα αυτό ήλθε ξανά στη συζήτηση στη συνέχεια και ο κ. Σούλιας απάντησε πως όποιος θέλει ο Δήμαρχος θα ενημερώνει ο δε Δήμαρχος επικαλέστηκε φόρτο και είπε πως όποιος μπορεί βοηθάει.Εμείς απαντήσαμε πως είναι συγκεκριμένα τα πρόσωπα που μετέχουν στην Οικονομικη Επιτροπή και καθορισμένος ο θεσμικός ρόλος τους και εκτός από τον Πρόεδρο υπάρχει ο αντιπρόεδρος για ν'αντικαθιστά τον Πρόεδρο όταν χρειάζεται. Ο δε Δήμαρχος είπε πως οι Οικονομικές επιτροπές δεν είναι όπως τα Δημοτικά Συμβούλια, ενημερώνεσαι την τελευταία ώρα. ( Δεν έχει καθόλου δίκιο. Όπως ακριβώς για τα Δημοτικά συμβούλια απαιτείται να μεσολαβεί  χρόνος για ενημέρωση και δικαίωμα των μελών να ενημερώνονται από πριν και να παίρνουν τους σχετικούς φακέλους ).
Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε ένταση ήταν το θέμα της επιλογής της Τράπεζας  για την κατάθεση των χρημάτων του Δήμου , που έθεσε ο κ. Δαμδημόπουλος και προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σούλια. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα πάρει προσφορές και από άλλες Τράπεζες.
Ένα ακόμα θέμα αιχμηρό, ήταν  το πρώτο στην ημερήσια διάταξη για την προμήθεια του αντλητικού μηχανήματος για το οποίο είχαμε αποφασίσει στην προηγούμενη Συνεδρίαση και ξανατέθηκε.Εμείς το ψηφίσαμε , όπως και την πρώτη φορά. Με τη θετική ψήφο του κ. Μέξη αυτή τη φορά εγκρίθηκε.Ο κ. Μέξης εκτός από αυτό το θεμα, όλα τα άλλα τα καταψήφισε ως διαμαρτυρία στην άρνηση του Δημάρχου να τον ενημερώσει.
Εμείς καταψηφίσαμε το θέμα για διάθεση πίστωσης για "οφειλή στο Δήμου  Σπετσών στην κ. Καραμπίνα, για αποζημίωση, νομίμους τόκους καθώς  και δικαστικά έξοδα.."επειδή θεωρούμε πως δεν είναι σύννομες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, πλην όμως κατά πλειοψηφίαν εγκρίθηκε.Επίσης καταψηφίσαμε τη διάθεση πίστωσης για αμοιβή ειδικού συνεργάτη Δήμου Σπετσών για  την παροχή νομικών  συμβουλών για το έτος 2011, διότι δεν είχαμε στοιχεία για τη σύμβαση και την ημερομηνία του ΦΕΚ., από την οποία κι αρχίζει να αμοίβεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου