Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Αρμάτας.




Φωτογραφία της Κ. Κουμπή, από την Αρμάτα 2009.


Τη Δευτέρα το μεσημέρι κληθήκαμε τηλεφωνικά  να πάμε στις 15.00 μ.μ. στο Δημαρχείο να ενημερωθούμε για το πρόγραμμα της Αρμάτας. Από τη συγκέντρωση απουσίαζαν πολλοί σύμβουλοι και από την πλειοψηφία και ο κ. Δαμδημόπουλος πρότεινε να ορίσουμε κάποια απογευματινή ώρα, διότι υπήρχε από άλλη φορά αίτημα και δέσμευση να μη ξαναγίνει σε τέτοια μεσημεριανή ώρα συγκέντρωση ή Συμβούλιο. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και μάθαμε πως ήδη είχαν τυπωθεί οι προσκλήσεις και τα προγράμματα τα οποία σε λίγο θα εστέλλοντο.
Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία μας έδειξε έμπρακτα πως δεν θέλει τη γνώμη και τη συμβολή μας.
Τους είπαμε πως περιμέναμε πριν κλείσει το πρόγραμμα να το συζητήσουμε και μάλιστα είπαμε πως εμείς( Καλομοίρα Κουμπή) είχαμε να προτείνουμε για το πρόγραμμα κάποιες εκδηλώσεις του Ιστορικού Αρχείου, που δεν θα έίχαν κανένα κόστος για το Δήμο και θα εμπλούτιζαν το πρόγραμμα.
Ουσιαστικά στη συνάντηση αυτή μας διάβασε ο κ. Τζιάμος το πρόγραμμα , ρωτήσαμε και πληροφορηθήκαμε το κόστος της κάθε εκδήλωσης  και αναφέρθηκε από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης πως έγιναν επιλογές συμφερότερες  ως προς το κόστος της διαμονής των κεκλημένων από αυτές που είχε κλήσει ο κ. Δαμδημόπουλος  οι οποίες και ακυρώθηκαν.
Επισημάναμε αυτό που τους είχαμε πει και παλιότερα, πως μετά από δυο συνεχείς χρονιές κατά τις οποίες έβρεχε τη μέρα της αναπαράστασης, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να παραγγείλουμε τέντες. Μας απάντησαν πως έχει ένα κόστος 5.000 Ευρώ περίπου. Είπαμε πως μέσα στα τόσα έξοδα δεν είναι τίποτα να δώσουμε ένα ποσόν  και να αποκτήσουμε κάτι που θα μας ασφαλίζει  και ότι δεν έχουμε περιθώρια για τρίτη κατά σειρά χρονιά να αφήσουμε τη βροχή να χαλάσει την Αρμάτα.
Είπαμε ακόμα πως πρέπει να ληφθεί μέριμνα με κάποια κατασκευή ( φορητή πτυσσόμενη τέντα) για προστασία από τον ήλιο κατά την ώρα της δοξολογίας, τόσο  στο χώρο του κανονιοστασίου της Αρμάτας, όσο και του μνημείου των ηρώων στον Άγιο Νικόλαο.
Εν πάσει περιπτώσει, ευχόμαστε να πετύχει η Αρμάτα και  να πάνε όλα καλά. Το πρόγραμμα είναι το παρακάτω και το δημοσιεύει και το  http://www.neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/spetses/to-programma-tis-armatas.html

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011
Γενικός σημαιοστολισμός υπηρεσιών, καταστημάτων και ελλιμενισμένων πλοίων.
19.00 – Έκθεση αφιερωμένη στην αλιεία από 5-9 Σεπτεμβρίου στη στέγη του Λαογραφικού Εργαστηρίου Σπετσών. Ώρες λειτουργίας 19:00 – 22:00
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011
18.00 – Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της τοπικής ομάδας Σπετσών ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ και τοπικής ομάδας ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ στο γήπεδο Α.Κ.Σ.Σ.
19.00 – Έναρξη έκθεσης ζωγραφικής που διοργανώνει η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών στην οικία του Σωτηρίου Ανάργυρου. Θα εκτεθούν έργα των ζωγράφων Αλέξανδρου Τσιρώνη και Ντέμης Τασιούλη καθώς και των μαθητών του εργαστηρίου τους. Ώρες λειτουργίας 19.00 – 22.00 από 6 – 10 Σεπτεμβρίου 2011.
19.45 – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Σπετσών. Οργάνωση επιμέλεια: Θυμαρά Μαρία – Πλατεία Ποσειδωνίου.
21.30 – Rock συναυλία από το Σπετσιώτικο συγκρότηταμα “SOUL LESS” – Πλατεία Ποσειδωνίου.
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011
19:00 – Μέγας αρχιερατικός εσπερινός στην εκκλησία της Παναγιάς Αρμάτας χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Εφραίμ.
20:15 – Χορευτική ομάδα Σπετσών LATIN. Eπιμέλεια: Στασινοπούλου Μαίρη – Πλατεία Ποσειδωνίου.
21:00 – Μουσική βραδιά με το Λαϊκό συγκρότημα “ΡΕΜΕΤΖΟ” – Πλατεία Ποσειδωνίου.
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011
07:00 – Εορταστικοί κανονιοβολισμοί
07:30 – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Αρμάτα
09:00 – Αναχώρηση επισήμων από το λιμάνι της Ντάπιας προς Παναγία Αρμάτα. Δοξολογία στην εκκλησία και επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία του χώρου της Παναγίας Αρμάτας.
20:00 – Χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα με την χορευτική ομάδα του ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ – Πλατεία Ποσειδωνίου.
21:30 – Μουσική Βραδιά με το συγκρότημα “ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ”. – Πλατεία Ποσειδωνίου.
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011
19:30 – Mουσικό ταξίδι με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού – “100 Χρόνια Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ”. Συμμετοχή: Βουδουράκη Ελένη μεσόφωνος.
21:30 – Συναυλία Χρήστου Νικολόπουλου. Τραγουδούν: Μιχάλης Δημητριάδης, Γιώτα Νέγκα, Μαρία Σταφυλοπάτη, Γιώργος Αιγιώτης. Aπό την Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων.
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011
19:00 – Υποδοχή επισήμων στο Δημαρχείο Σπετσών.
19:45 – Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατσίου “Παραδοσιακοί Δρόμοι” – Πλατεία Ποσειδωνίου.
20:15 – Παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Εργαστηρίου Σπετσών. Οργάνωση επιμέλεια: Μπρατοπούλου Βαρβάρα.
21:15 – Χαιρετισμός Δημάρχου Σπετσών κ. Λυράκη Παναγιώτη. Αναπαράσταση της “ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ”.
Κείμενα από τον φιλόλογο κ. Παύλο ΠαρασκευαΪδη. Αφήγηση από τον φιλόλογο κ. Βασίλειο Μπακύρα. Μουσική επιμέλεια: Εύα Βασιλείου, Ελένη Κουμπή. Ρίψη πυροτεχνημάτων από την εταιρεία NANOS FIREWORKS TEAM. Ήχος – Φως: Μεγαλιός Γεώργιος.
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011
07:00 -  Εορταστικοί κανονιοβολισμοί
10:00 – Αναχώρηση επισήμων από την Πλατεία Ποσειδωνίου
10:30 – Δοξολογία στο μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.
21:15 – Χαιρετισμός Δημάρχου Σπετσών κ. Λυράκη Παναγιώτη. Καταθέση στεφάνων. Πανηγυρικός από την Δασκάλα κ. Λαμπρινή Δάγιου.
12:00 – Ρίψη στεφάνων στο θαλάσσιο χώρο της Ντάπιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου