Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέρος Δ΄

Τα τιμολόγια και η επιτροπή παραλαβής των εργασιών.

Της Καλομοίρας Αργυρίου- Κουμπή.


Προ ημερήσιας διάταξης έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση  χρηματικων ενταλμάτων για διάφορες εργασίες. Το έργο αυτό δεν είναι του δημοτικού Συμβουλίου ανήκει σε τριμελή επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Δαμδημόπουλος, ο οποίος κάποια εντάλματα υπέγραψε, σε κάποια άλλα έγραψε " με κάθε νόμιμη επιφύλαξη" και σε κάποια σημείωσε παρατηρήσεις αρνητικές . Τα άλλα δυο μέλη της επιτροπής τα υπέγραψαν.( Το ιστορικό αυτής της υπόθεσης το παραθέτουμε στο τέλος, γιατί πιθανώς δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα).
Όταν ετέθη το θέμα  εμείςείπαμε πως δεν βρίσκουμε νόημα στην ενέργεια αυτή, στο να φέρουν δηλαδή το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή το ένα μέλος της επιτροπής σημειώνει αρνητικές παρατηρήσεις.Καταργείται έτσι η έννοια της επιτροπής παραλαβής.
Ζητήσαμε από τον παριστάμενο νομικό Σύμβουλο κ. Αρβανιτόπουλο να πει την άποψή του.
Μεσολάβησε μια απαράδεκτη οχλοβοή, μια δημαγωγική και συκοφαντική προσπάθεια με στόχο και εμάς. θα έλεγα κυρίως εμάς.
Έχουμε πει επανειλημμένα πως ο κ. Δαμδημόπουλος ούτε ανήκε ούτε ανήκει στην παράταξή μας. Δικός τους σύμβουλος και αντιδήμαρχος ήταν. Αυτοί τον διόρισαν πρόεδρο στην επιτροπή παραλαβής. Τους βολεύει να αναπτύσσουν θεωρίες συνομωσίας , να μας εμφανίζουν ως καθοδηγητές του για να δημιουργούν εντυπώσεις.
Μέσα σ' αυτό το πανδαιμόνιο ο κ. Τζιάμος και ο κ. Γ. Λυράκης με αφορμή αυτό που είπαμε , πως δεν έχει αρμοδιότητα το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει γι' αυτό το θέμα, είπαν ότι δεν θέλουμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, " εσύ καλά παίρνεις το μισθό σου , δε θέλεις να πληρώνονται οι εργαζόμενοι"( Τζιάμος) .
Εγώ μισθό ( έναν όχι πολλούς όπως διαδίδουν κάποιοι ) παίρνω από την εργασία μου, όχι από τη αυτοδιοίκηση.
Ποτέ δεν είπε κανείς μας  να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι. και τον προϋπολογισμό του 2012 δεν τον ψηφίσαμε διότι μας τον έδωσαν δυο ώρες πριν και δεν προλάβαμε να τον μελετήσουμε. Εμείς δεν υπογράφουμε  (όπως κάποιοι στη βουλή το μνημόνιο) κείμενα που δεν έχουμε μελετήσει.
Για το συγκεκριμένο θέμα των τιμολογίων, ανάμεσα στα άλλα, ήταν και δυο τιμολόγια για διαμονή φιλοξενουμένων για την Αρμάτα, κι εμείς από το Σεπτέμβριο είχαμε με πρωτοκολλημένο έγγραφό μας ζητήσει από το Δήμαρχο να μας γνωστοποιήσει τον κατάλογο των φιλοξενουμένων  με την ιδιότητά τους και το κατάλυμά τους. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση. Ο κ. Δαμδημόπουλος επεκαλείτο στο σχολιασμό των δυο ενταλμάτων  και την ερώτηση που του κάναμε και δεν είχε απάντηση.
Με τις φωνές και τις αντάρες κερδίζουν μόνο των ανοήτων και των απληροφορήτων τις εντυπώσεις.
Κι ο κόσμος ούτε ανόητος είναι , ούτε απληροφόρητος θα μείνει.
 Τα υποπροϊόντα του ανθρώπινου λόγου, όπως οι συκοφαντίες κι οι βρισιές,ακολουθούν το νόμο της βαρύτητας. Δε μπορούν να φτάσουν ψηλότερα από το επίπεδο αυτών που τα παράγουν . Αν νομίζουν πως θα σκιαχτούμε  από τις επιθέσεις τους, δεν μας ξέρουν καλά.
Ο Δήμαρχος έβγαλε και κορώνες εντυπωσιασμού "  τερμα τα παιχνιδάκια σας, δε σας αρέσει η οικονομία μου ... θέλετε να γκρεμίσετε το νησί για ναχετε πολιτικά οφέλη...θα τα πούμε τον Ιούνη του '14. Τότε θα τα πούμε " .Κι αλλού, " εγώ είμαι ο δήμαρχος είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει και θα είμαι και το 2014"
Μέσα σ' όλον αυτό το χαμό, στο " διάλογο"  Δημάρχου Δαμδημόπουλου μπήκαν και θέματα για το  ποιος  είχε κάνει  προϊστάμενο το δεύτερο  , το κόστος της Αρμάτας άλλες χρονιές και φέτος, το αν συντέλεσε ο Δαμδημόπουλος σ' αυτό ," έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου με τις προσφορές που σας έφερα" , είπε, κ.α.

 Επί της ουσίας , πάνω στο θέμα αυτό, καθώς διαπιστώσαμε, κάποια εντάλματα από αυτά που είχε κληθεί να υπογράψει ( κι εμείς τα γνωρίζαμε από την αλληλογραφία - τρία έγγραφα- μεταξύ Δημάρχου- Δαμδημόπουλου για το θέμα, που μας είχε κοινοποιηθεί από το Δήμο)  δεν περιλαμβάνονταν σ' αυτά που καλούμασταν να ψηφίσουμε, κι εμείς δεν είχαμε στα χέρια μας τίποτα  γι αυτά. Δηλαδή από όσα του έδωσαν να υπογράψει , κάποια δεν τα έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ανάμεσά τους κι αυτά της φιλοξενίας της Αρμάτας.
Στη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα όπως τιμολόγια που σκοπό έχουν να καλύψουν αμοιβές υπαλλήλων κλπ.
Με δεδομένο αυτό το γεγονός και μόνο τα ψηφίσαμε κι εμείς  και το διευκρινίσαμε.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος, προς το τέλος της συζήτησης μας προσκόμισε ένα έγγραφο ως απόδειξη της άποψης που υποστήριξε, πως μπορεί να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση παραλαβή εργασίας ,κλπ αν δεν έχει υπογραφεί από όλα τα μέλη της Επιτροπής παραλαβής .

Σχόλιο δικό μας : Μην τολμήσει κανείς να ξαναπεί πως πληρώνει από την τσέπη
του.


Τί είχε προηγηθεί :
Μετά τις 20 Μαρτίου λάβαμε από το Δήμο , προφανώς ως κοινοποίηση, ένα πακέτο αλληλογραφίας , τρία έγγραφα συνολικά . Το πρώτο  έγγραφο που απευθυνόταν στον κ Δαμδημόπουλο΄, είχε ημερομηνία 17/03.2012 και με αυτό ο Δήμαρχος του ζητούσε εντός τριών ημερών να υπογράψει ως πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής εργασιών, στην οποία τον είχε τοποθετήσει  από τη εποχή που ανήκε στην παράταξη κι ήταν αντιδήμαρχος, κάποια τιμολόγια.
Το δεύτερο ήταν η απάντηση του κ. Δαμδημόπουλου που ζητούσε εντός τριών ημερών να του παραδοθούν με πρωτόκολλο για λάβει γνώση τα χρηματικά  εντάλματα., δεδομένου ότι μέχρι τότε ανέφερε πως ουδεμία ΄σχετική γνώση είχε.
Το τρίτο με ημερομηνία 20/3 / 2012ήταν η απάντηση  του Δημάρχου στο οποίο λέει πως εκ περισσού
τον ενημερώνει πως δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία  να παραδίδονται αντίγραφα χρηματικών ενταλμάτων σε δημοτικούς συμβούλους, πως ανάγεται στα Υπηρεσιακά καθήκοντα  των μελών να προσέρχονται κατά την παραλαβή και να λαβαίνουν γνώση από του Υπηρεσιακούς φακέλους, πως η συμπεριφορά του είναι προσχηματική για λόγους προσωπικής πολιτικής , συνιστά άρνηση εκτέλεσης του καθήκοντός του και πως αν δεν το πράξει ως την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος .

Στη συνέχεια ο κ. Δαμδημόπουλος , όπως μας είπε έλαβε γνώση των ενταλμάτων και άλλα υπέγραψε, ενώ σε άλλα σημείωσε τις αρνητικές παρατηρήσεις του.
Η επιτροπή παραλαβής είναι τριμελής. τα άλλα δυο μέλη είχαν υπογράψει την παραλαβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου