Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣOΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ;

 Από http://www.makeleio.gr/

nosokomeio-nafplio
Από το περασμένο Νοέμβριο 2011 με απόφαση του Υπουργείου Υγείας τα δύο Νοσοκομεία της Αργολίδας (Ναυπλίου και Άργους)διασυνδέονται υπό κοινή διοίκηση για συντονισμό του έργου τους, τη συμπληρωματική τους λειτουργία για την παροχή καλύτερης περίθαλψης για τους αποδέκτες των υπηρεσιών τους δηλ. τους κατοίκους της Αργολίδας. Σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας (Εφημερίδα της κυβέρνησης, τεύχος δεύτερο 25/11/2011) τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου διατηρούν και τα δύο τη βιωσιμότητά τους και η από εδώ και πέρα λειτουργία τους βασίζεται στις παρακάτω οργανικές κλίνες:

Άργος 140 νοσοκομειακές κλίνες
Ναύπλιο 100 νοσοκομειακές κλίνες.
Όλα όμως τα παραπάνω περιγράφονται και περπατούν σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί στην καθημερινή πράξη γίνονται τελείως διαφορετικά πράγματα. Συγκεκριμένα ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου κος Άρχοντας Ιωάννης (πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Άργους) συνεχίζει να κατοικοεδρεύει μόνιμα στο Νοσοκομείο του Άργους, συνεχίζει να λειτουργεί κύρια ως διοικητής του Νοσοκομείου Άργους και επισκέπτεται σπάνια το Νοσοκομείο Ναυπλίου και όταν αυτό γίνεται η επίσκεψη είναι τυπική, ολιγόλεπτη και ταχύτατη.
Σε συχνές συνεντεύξεις στον τοπικό τύπο και τα κανάλια της περιοχής αφήνει να εννοηθεί ότι μετά την μετακίνηση των παιδιάτρων στο Νοσοκομείο του Άργους και την δημιουργία Παιδιατρικής κλινικής στο Άργος, θα φτιάξει τμήμα επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο του Άργους με ενδεχόμενη μετακίνηση πολλών γιατρών και νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Ναυπλίου. Αυτό κυκλοφορεί πλέον ευρέως ως φήμη και μεταξύ του προσωπικού των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων. Μάλιστα πολλοί λέγουν ότι έχει τη συγκατάθεση προς αυτή τη κατεύθυνση του κυβερνητικού βουλευτή και αρκετοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες προέρχονται από αυτόν και από τις επιταγές της τρόικας.
Όλη η παραπάνω μεθοδευμένη διαδικασία και το παρασκήνιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τη φυσιογνωμία της πόλης του Ναυπλίου, όσο και με την ιστορία και το επιτελούμενο έργο από το Νοσοκομείο Ναυπλίου.
Συγκεκριμένα η οικονομία της πόλης του Ναυπλίου βασίζεται κύρια στον Τουρισμό και το Νοσοκομείο αποτελεί μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης προς την κατεύθυνση αυτή. Όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας για τη πόλη του Ναυπλίου, αλλά αντίθετα θα πρέπει να λειτουργούν υπηρεσίες αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου.
Το Νοσοκομείο Ναυπλίου είναι ένα ιστορικό Νοσοκομείο και με αυτό το σεβασμό πρέπει να προσεγγιστεί αφού είναι το πρώτο Νοσοκομείο στην νεώτερη ιστορία της χώρας(ιδρύθηκε το 1926 αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους) και έκτοτε λειτουργεί συνεχώς.
Επιτελεί σε πολλά τμήματα και κλινικές σπουδαίο έργο και αν θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική σε αυτή τη χώρα οτιδήποτε δουλεύει σωστά και παραγωγικά ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΠΟΙΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Αυτά λοιπόν για όσουν κάνουν διεστραμμένες σκέψεις θέλοντας να βάλουν «τάξη στη χώρα» γιατί αν επιμείνουν σε τέτοιες σκέψεις, θα βρουν απέναντί τους όλη τη κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλύτερα από τους αυτοβαφτισμένους managers τι είναι υγιές και σπουδαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου