Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δεν φταίνε μόνο οι εφοπλιστές για την απομόνωση των νησιών μας

Από τη μείζονα  αντιπολίτευση του Πόρου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου για το πολύ καυτό θέμα των δρομολογίων των πλοίων του Αργοσαρωνικού, που αφορά και τις Σπέτσες, γι αυτό και το παραθέτουμε.
 
" Την ώρα που η Πολιτεία και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες μετατρέπουν τον Αργοσαρωνικό σε άγονη γραμμή, οι τοπικοί Δήμοι αδυνατούν να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο αντίστασης και να κάνουν πράξη τη βασικότερη αρχή της στρατηγικής «ισχύς εν τη ενώσει». Στις 26 Ιουλίου 2012 η μειοψηφία του Δήμου Πόρου έφερε ως κατεπείγον θέμα στο ΔΣ την ψήφιση κοινού Ψηφίσματος των Δήμων του Αργοσαρωνικού, με αιτήματα τη δρομολόγηση νέων πλοίων, την αύξηση των δρομολογίων και την επιβολή με Υπουργική Απόφαση υποχρέωσης παροχής δημόσιας υπηρεσίας στα ήδη δρομολογημένα πλοία για το εναπομείναν διάστημα της τουριστικής περιόδου (κατ’ εφαρμογή του Ν. 2932/2001). Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη, το Ψήφισμα θα αποστελλόταν άμεσα στους υπόλοιπους Δήμους για να το προσυπογράψουν και εν συνεχεία θα υποβαλλόταν στον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό.
Ωστόσο, ο Δήμος Πόρου το απέστειλε στους άλλους Δήμους στις 2 Αυγούστου, το ΔΣ Ύδρας το υπερψήφισε στις 23 Αυγούστου, το ΔΣ Σπετσών στις 10 Οκτωβρίου,  το ΔΣ Τροιζηνίας δεν το συζήτησε καν, ενώ στο ΔΣ Αίγινας δεν στάλθηκε ποτέ! Στις 11 Οκτωβρίου, η παράταξή μας ζήτησε από το Δήμο Πόρου την κοινοποίηση των διαβιβαστικών του Ψηφίσματος. Όπως αποδείχθηκε, ο Δήμος Πόρου δεν το διαβίβασε ποτέ στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ναυτιλίας, παρά μόνο στις 11 Οκτωβρίου, αφού τον ρωτήσαμε.
Έτσι, την ώρα που οι ακτοοπλόοι ανακοίνωναν νέες περικοπές στα δρομολόγιά τους, τα γραφεία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ναυτιλίας λάμβαναν ένα απλό e mail, με το οποίο οι Δήμοι Πόρου, Ύδρας και Σπετσών τούς καλούσαν να επιβάλουν παροχή δημόσιας υπηρεσίας στην τουριστική περίοδο ..του Αυγούστου που πέρασε!
Αν σκεφτεί κανείς ότι οι θεσμικές παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα περιορίζονται στα παραπάνω κωμικοτραγικά (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Δήμο Πόρου), τότε μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό γιατί οι εφοπλιστές «παίζουν μπάλα μόνοι τους». Για την αντιμετώπιση του  ακτοπλοϊκού ζητήματος είναι απαραίτητη  η συγκρότηση ενιαίου μετώπου των κατοίκων και των ΔΣ του Αργοσαρωνικού, με επικεφαλής τους Δημάρχους, τους τοπικούς βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων. Η παράταξή μας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Αργοσαρωνικού ώστε η Πολιτεία να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας."  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου