Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Φταινε οι υπάλληλοι του Δήμου;


 Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.

Δυο φορές μέσα σε λίγες μέρες , η παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Σπετσών, τοποθετήθηκε σε θέματα που αφορούν την καλή λειτουργία του Δήμου , επιρρίπτοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στους υπαλλήλους του Δήμου.
Στην  πρώτη περίπτωση στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή, όταν τέθηκε το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών προς το Δήμο από  την ύδρευση και τα μισθώματα, τα οποία με τον τρέχοντα λογαριασμό του νερού φτάνουν περίπου τις 900.000 Ευρώ ( από αυτές οι 200.000 υπολογίζεται να εισπραχθούν από τους τελευταίους λογαριασμούς νερού  χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάτι άλλο).
Ο Δήμαρχος λοιπόν υποστήριξε πως έπρεπε οι υπάλληλοι χωρίς  εντολή δική του  να έχουν προβεί σε ενέργειες διακοπής της υδροδότησης αυτών που χρωστάνε, και μπορεί να τους κάνει ΕΔΕ ( ένορκη διοικητική εξέταση) επειδή δεν το έχουν κάνει και πως ο ίδιος θα είχε ευθύνη μόνο στην περίπτωση που  τους είχε εμποδίσει.
Στη  δεύτερη περίπτωση, στο Δημοτικό Συμβούλιο το προχθεσινό, όταν συζητείτο το θέμα με τα γάλατα που δικαιούνται οι εργάτες καθαριότητας ύδρευσης κλπ και τα οποία δεν έχουν πάρει τα 3 τελευταία χρόνια, ο Δημ. Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σούλιας, υποστήριξε  πως αυτά δεν είναι θέματα που αφορούν το Δημοτικό Συμβούλιο  (!!!!) και πως θα πρέπει να επιλύονται από τους αρμοδίους υπαλλήλους. Φυσικά του απαντήσαμε πως οι υπάλληλοι έχουν προϊστάμενο( το Δήμαρχο) και πως ο Δήμος ως Υπηρεσία δεν είναι ακέφαλη.
Πιθανώς  κάποιος τους συμβούλευσε αποφύγουν τα δύσκολα επιρρίπτοντας  τις ευθύνες στους υπαλλήλους  και τη συμβουλή τη χρησιμοποιούν  σε κάθε περίπτωση κατά το "είπαν στη γριά να...κι εκείνη...."

Σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές του καλοκαιριού, όταν είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται το θέμα που υπάρχει με τις καταγγελίες για τη μεταφορά του νερού, είχαμε πει απευθυνόμενοι στη συμπολίτευση: "Και μην εκθέτετε με τη στάση σας σε κινδύνους τους υπαλλήλους του Δήμου".
Οι φόβοι μας δεν ήταν αβάσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου