Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Από το τέλος του 2011 τα χρήματα του δρόμου δεν υπήρχαν .





      Σχετικά με το ερώτημα που θέσαμε , αν υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου τα χρήματα του έργου για το δρόμο Δεξαμενή-Ανάληψη, έργο για το οποίο υπήρχε και ανάδοχος ήδη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή κι όμως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου εδώ και καιρό πως θα ξεκίναγε άμεσα έχουμε να πούμε τα εξής:
Εκείνο το στοιχείο που δείχνει με βεβαιότητα τί υπάρχει στο ταμείο και τί δεν υπάρχει , είναι η κίνηση του Τραπεζικού λογαριασμού λογαριασμού, το extrait,. Στην  αντιπολίτευση του Δήμου παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έφτασαν μέχρι την Εισαγγελική εντολή προς τούτο, δεν εδόθη.
Παρά ταύτα όμως κάποια άλλα στοιχεία , φανερώνουν πως ήδη από το τέλος του 2011 και ατις αρχές του 2012, τα χρήματα του δρόμου δεν υπήρχαν . Πιο συγκεκριμένα:

Το ταμειακό υπόλοιπο του 2011 που  βεβαιώνεται  από τη Ταμειακή Υπηρεσία είναι 1.146.256,09.Μέσα σ'αυτό περιλαμβάνονται και οι 416.000 που είναι τα χρήματα για το έργο του δρόμου Δεξαμενή-Ανάληψη που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του  Δήμου σε ειδικό κωδικό ως έκτακτα ειδικευμένα .  Όμως μόνο οι ανακλήσεις υποχρέωσης στο τέλος του 2011  που αναλήφθηκαν εκ νέου ως υποχρεώσεις στις αρχές του 2012 ήταν 1.198.000 περίπου.
(   Οι εκ νέου αναλήψεις υποχρέωσης  είναι  οι δαπάνες για το 2011 που δεν πληρώθηκαν   μέχρι το τέλος  του έτους , για τις οποίες είχε  αναληφθεί υποχρέωση και ανακλήθηκε. Στη συνέχεια  η σχετική υποχρέωση μεταφέρθηκε στο επόμενο έτος  .Η υποχρέωση αυτή μπορούσε  να αναληφθεί εκ νέου μόνο αν είχε απομείνει υπόλοιπο στον οικείο κωδικό) .Όμως τα χρήματα αυτά υπερβαίνουν το ταμειακό υπόλοιπο κατά 468.000. Υπήρχε έλλειμμα δηλαδή όσο τα χρήματα του δρόμου και   52.000 ακόμα.
Αυτό είναι ένα μόνο στοιχείο, που δείχνει πως τουλάχιστον 468.000 έλλειμμα υπήρχε στο ταμείο του Δήμου στο τέλος του 2011. 
Το στοιχείο αυτό δεν είναι το μοναδικό, και το ποσόν του ελλείμματος δεν είναι μόνον αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου