Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Υπάρχουν τα λεφτά του δρόμου Δεξαμενη-Ανάληψη;;

Της Καλομοίρας  Αργυρίου-Κουμπή.
Με αφορμή τα "μπαλώματα"πίσσας που έγιναν για να κλείσουν λακκούβες στους δρόμους των Σπετσών, δεχτήκαμε από πολλούς συμπατριώτες μας το ερώτημα: "Γιατί δεν ξεκινάει ο δρόμος Δεξαμενη-Ανάληψη, αφού υπάρχει ανάδοχος ήδη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και  υπάρχουν και τα χρήματα;
Το ερώτημα αυτό, η αντιπολίτευση το έχει θέσει επανειλημμένα στο δήμαρχο και έχει λάβει την απάντηση πως ξεκινάει το έργο στο άμεσο μέλλον. Έχει περάσει βέβαια πολύς καιρός από τότε και το έργο μένει  επί σχεδίου χάρτου. Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο θέσαμε το ερώτημα , αν υπάρχουν και στο ταμείο τα χρήματα του δρόμου , μήπως δηλαδή ενώ φαίνεται πως υπάρχουν, έχουν χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού και για το λόγο αυτό δεν αρχίζει το έργο, διότι άλλη εξήγηση δεν φαίνεται. Μας διαβεβαίωσε ο δήμαρχος πως υπάρχουν.
Βέβαια εμείς την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου, παρά τα επίμονα αιτήματά μας προς την κατεύθυνση αυτή, δεν την βλέπουμε. Πέρσι , είχαμε λάβει εισαγγελική εντολή για το σκοπό αυτό, την οποία όμως ο δήμαρχος κατάφερε και ανακάλεσε.Φυσικά πολλές φορές επανήλθαμε στο θέμα, αλλά χωρίς απάντηση.
Η δε απόφαση που είχαμε λάβει πέρσι για να καλέσουμε Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο, παραμένει στο συρτάρι του δημάρχου. Οι δυο ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών που είχαν έλθει την περασμένη εβδομάδα στο Δήμο, δεν έχουν καμία σχέση με την απόφαση αυτή και διενεργούσαν έλεγχο με εντολή του Εισαγγελέα για συγκεκριμένο θέμα κι όχι γενικό διαχειριστικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου