Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σχετικά με τη μάστιγα των κουνουπιών

         
Στο Δημοτικό  Συμβούλιο του Μαΐου, είχαμε θέσει το θέμα του προβλήματος των κουνουπιών και του κινδύνου για τις επιπτώσεις του στη Δημόσια Υγεία και τον Τουρισμό.
Επειδή δεν έγινε τίποτα, επανήλθαμε με έγγραφό μας στις 20.06.2013. με το οποίο προτείνουμε συγκεκριμένη λύση ως προς τη δαπάνη.
Εν τω μεταξύ από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  εκδόθηκε δελτίο τύπου σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης των κουνουπιών .

Παραθέτουμε το έγγραφο που καταθέσαμε στο Δήμο καθώς και το Δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη:


                                  
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ
Σπέτσες 18050                                                                                                                     
Τηλ. 6977216442                                                                                        
http://www.tora-i-pote.blogspot.com
Σπέτσες 20-06-2013
Προς :Τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη
Κοινοπ:
Αντιδήμαρχο κ. Κ. Τζιάμο
Κύριε Δήμαρχε
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου 2013, σας έθεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί με την αύξηση των εντόμων (κουνούπια κλπ) , το οποίο απειλεί τη Δημόσια Υγεία και πλήττει τον Τουρισμό του τόπου μας και σας πρότεινα να ζητήσουμε τη βοήθεια της Αντιπεριφέρειας
προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με ψεκασμούς ή όποια άλλα μέσα θα προτείνουν οι ειδικοί να το αντιμετωπίσουμε οπωσδήποτε , αν χρειαστεί αναλαμβάνοντας ο Δήμος τη δαπάνη.
Επειδή ως τώρα δεν έγινε κάτι και το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως για τις ενέργειες που κάνατε επ’αυτού.
Προτείνω άμεση αντιμετώπιση του θέματος .Αν η Αντιπεριφέρεια αδυνατεί να βοηθήσει διότι όπως ελέχθη στο Δημ. Συμβούλιο εξαντλήθηκαν τα κονδύλια για ψεκασμούς και σταμάτησε  το πρόγραμμα αυτό, προτείνω να χρησιμοποιήσουμε για το σκοπό αυτό ποσόν από τον κωδικό που υπάρχει στον προϋπολογισμό  για τις έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας.


Η επι κεφαλήςτης Δημοτικής παράταξης της ήσσονος μειοψηφίας

Καλομοίρα  Αργυρίου-Κουμπή.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Πειραιάς,   /7/2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 
Προς:
1. Πειραϊκούς Συντάκτες
2. Πειραϊκά Μέσα Ενημέρωσης

 
Ταχ. Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16 
Ταχ. Κωδ: 185 31
Τηλέφωνο: 213  2073 774
Fax: 210 4134 492

              
    


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2013

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με ίδιους πόρους του προϋπολογισμού της στο πρόγραμμα  για την καταπολέμηση των κουνουπιών, πραγματοποιώντας ψεκασμούς  ιδίως σε χώρους υπερτοπικής σημασίας (διαδημοτικά πάρκα, άλση, ρέματα κ.α.).
          Στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ήδη ξεκίνησαν επίγειοι ψεκασμοί στις παρόχθιες  περιοχές κατά μήκος του Κηφισού, στις εκβολές του Κηφισού, στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ στο Ρέντη και στο κανάλι της Μυρτιδιώτισσας.
          Έχουν προγραμματισθεί συνολικά 10 ψεκασμοί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη σε ημερομηνίες που θα οριστικοποιηθούν από τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι για το αστικό περιβάλλον υπεύθυνος φορέας για τη λήψη μέτρων είναι οι  Υπηρεσίες των κατά τόπο Δήμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (πρόγραμμα Καλλικράτης).


                                      

2 σχόλια:

  1. Αμάν έλεος, κάντε κάτι επιτέλους .Μας έχουνε ρημάξει. Πότε περιμένετε;Ιούλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή