Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κανένα σχόλιο στο δημοσίευμα-ερώτημά μας για τα λεφτά του δρόμου.

Καμιά αντίδραση, ουδέν σχόλιον  από κανέναν "αρμόδιο"για το ερώτημα- σχόλιο που κάναμε για τα  λεφτά του δρόμου. Γιατί άραγε; Η ευθιξία εξαντλείται  στα εύκολα και τα απλά;;

3 σχόλια:

  1. Ασχολείσαι κ. Μοιρούλα με βαριά θέματα.
    Να σου το πω ξεκάθαρα να ξέρεις. Ποτέ δε θα γίνει αυτός ο δρόμος. Απλά γιατί τα λεφτά του δήμου υπάρχουν στις τσέπες μας. Παλάβωσες που θα τα σπαταλήσουμε για τον δρόμο ;
    Πρέπει πρώτα απ’ όλα να κατεβάσεις τον πήχη πιο χαμηλά.
    Εδώ μπαλώνουμε με πίσσα. Χωρίς να μας νοιάζει το χρώμα του νησιού. Δεν μας ενδιαφέρει αν παραβαίνουμε κανόνες. Ποιος θα τολμήσει να μας μιλήσει; Η αρχαιολογία ; Την έχουμε γραμμένη.
    Η πίσσα είναι φθηνή, γρήγορη και μαύρη. Το καλοκαίρι θα ανεβάσει πιο ψηλά τη θερμοκρασία (λόγω χρώματος) και θα έχουμε πιο πολλούς τουρίστες γιατί από εδώ και πέρα το νησί μας θα θεωρείτε τροπικό.
    Την στρώνουμε με τα πλέον εξειδικευμένα εργαλεία (τσουγκράνα – και έναν μικρό φορτωτή). Έτσι θα είναι γεμάτη λακκούβες με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερα ατυχήματα. Αυτό σημαίνει αύξηση εργασίας στον ιατρικό κλάδο, και στα φαρμακεία.
    Το σκεπτικό μας είναι μπάλωσε εδώ – μπάλωσε εκεί, στο τέλος θα μπορούμε να περάσουμε παντού πίσσα και δε θα μιλάει κανείς.
    Μαύροι και άραχνοι θα είναι οι δρόμοι μας όπως οι ψυχές μας. Εμείς αγαπάμε το νησί και το πισσώνουμε «έσωθεν και έξωθεν».
    Οπότε κατέβασε σε παρακαλώ τον πήχη πιο κάτω. Ακριβώς στο σημείο που λέει «το αγαπάν το νησί οι κατέχοντες την εξουσία ;» Θέσε και το επόμενο ερώτημα «Οι διοικούντες θεωρούν τους εαυτούς τους εξουσία ή διακόνους του τόπου ;». Φτου ,,,, έκανα λάθος και ανέβασα πάλι ψηλά τον πύχη. Αγνόησε την τελευταία φράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλομοίρα Κουμπή11 Ιουλίου 2013 στις 10:55 π.μ.

    Για να μην τους αδικούμε, οφείλουμε να πούμε "απ'το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα". Η πίσσα μαύρη, ξεμαύρη κλείνει λακκούβες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λογικό αυτό ;
    Δηλαδή,,, Δυοίν κακοίν προκειμένοιν, το μη χείρον βέλτιστον ;
    Λίγο στραβό από εδώ, λίγο στραβό από εκεί, στο τέλος θα λέμε στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ;
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ --- ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ
    και μάλιστα πολύ στραβά, τον δρόμο της καταστροφής.
    Οι μικρές πράξεις μας, η ανοχή στα λάθη μας, είναι αυτά που δίνουν την εικόνα του κάθε ενός και κατά συνέπεια και τον χαρακτήρα μας σαν λαού.
    Και μία τελευταία απορία. Το αυτί του Δήμου μάλλον δεν ιδρώνει σε όλα αυτά που του γράφεις κατά καιρούς ώστε να μπει στον κόπο να απαντήσει ; Να μας πει και αυτό την γνώμη του, την πορεία του, το σκεπτικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή