Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οι νέες απίθανες και λανθασμένες τιμές αντικειμενικής αξίας που μπήκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στις Σπέτσες.

Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή
Όταν πριν από δυο εβδομάδες δέχθηκα το πρώτο τηλεφώνημα  γνωστού μου που διαπίστωσε πως στον καινούριο  λογαρασμό της ΔΕΗ για σπίτι στις Σπέτσες  τα   τέλη που ως τώρα πλήρωνε  υπολογίζονταν με  200 Ευρώ το τετραγωνικό ,τώρα υπολογίστηκαν με 4.400 Ευρώ το τετραγωνικό,πίστεψα πως επρόκειτο απλά για μεμονωμένο περιστατικό λάθους.Ο συγκεκριμένος απευθύνθηκε στη ΔΕΗ , όπου τον πληροφόρησαν πως ο Δήμος Σπετσών έστειλε πίνακα με τις νέες τιμές διορθώνοντας τις παλιές .
 Ακολούθησαν δεκάδες τηλεφωνήματα εξαγριωμένων ή μη συμπολιτών μας.
Πράγματι ρώτησα και  επιβεβαίωσα πως έτσι έγινε. Ο κ. Γιώργος Λυράκης  μου είπε πως έπρεπε από χρόνια να είχε γίνει αυτό, να διορθωθούν δηλαδή οι τιμές και δεν είχε γίνει και πωςαυτή η διόρθωση  αποτελεί  μια πηγή εσόδων για το Δήμο τα οποία έχανε με το να αφήνει τις παλιές τιμές . Όσο για τα λάθη,που είναι πολλά και τραγικά, όσοι διαπιστώνουν λάθη μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στην κυρία Λυγερή  Δαμδημοπούλου στο ισόγειο,για να το ελέγξει και να τα διορθώσει.
  Δυο εύλογα ερωτήματα προκύπτουν :
1ον.
 Καλά, οι καταστάσεις της ΔΕΗ δεν είχαν ενημερωθεί, επειδή ο Δήμος για χρόνια δεν έστελνε τις νέες τιμές και έτσι έχανε ο Δήμος έσοδα  όπως είπαν. Είναι άραγε τώρα η καλύτερη συγκυρία για να αυξηθούν  όσα πληρώνει ο κόσμος μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;;
2ον.
Η γιαγιά, ή ο αγράμματος φτωχός που θα δει το λογαριασμό του φουσκωμένο από τέλη, πώς θα βρει το δίκιο του για τα λάθη; Πώς,  θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί  σε τί οφείλεται αυτή η αύξηση, καθώς με τα αλλεπάλληλα χαράτσια εθιστήκαμε να θεωρούμε φυσική κάθε αύξηση και πόσο μάλλον  θα ελέγξει αν η τιμή είναι η σωστή;;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ελέγξτε το λογαριασμό της ΔΕΗ του σπιτιού σας  και τις τιμές που αντιστοιχούν στην περιοχή σας. Αν υποπτεύεστε πως έχει γίνει λάθος απευθυνθείτε στο Δήμο να το διορθώσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου