Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Οικονομική ενίσχυση των δήμων με 140 εκατ. ευρώ


  • 0
     

  •  
Την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων με το ποσό των 140 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ και τα ΠΟΕ. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο πλαίσιο ενίσχυσης της προσπάθειας που καταβάλλεται από τους ΟΤΑ, για εξυγίανση και ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας, το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, τηρεί τη δέσμευσή μας για καταβολή εκτός από την τακτική χρηματοδότηση μέσω των ΚΑΠ, της ΣΑΤΑ και των Παρακρατηθέντων Πόρων».
Και πρόσθεσε: «Η μηνιαία καταβολή τόσο των λειτουργικών όσο και των επενδυτικών δαπανών και η κατά προτεραιότητα εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ από πλευράς Υπουργείου, έχουν στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Αυτοδιοίκησης, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των δοκιμαζόμενων πολιτών. Για την ευόδωση όμως αυτής της προσπάθειας δε μπορεί παρά να απαιτηθεί και η ηθική και πολιτική δέσμευση των ΟΤΑ, ώστε να τηρηθούν οι ειλημμένες από πλευράς τους δεσμεύσεις».
Μετά από υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον κ. Στυλιανίδη, κατανέμονται στους ΟΤΑ όλης της χώρας περίπου 20 εκατ. ευρώ έναντι εσόδων από το φόρο Ζύθου, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος Διαφήμισης κατηγορίας Δ.
Συγκεκριμένα, κατανέμεται ποσό 4.979.055,00 ευρώ από το φόρο Ζύθου, 7.996.734,00 ευρώ από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και 6.970.671,90 ευρώ από το τέλος Διαφήμισης κατηγορίας Δ.
Πηγή:www.troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου