Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Είναι μικρή η απώλεια;

Σε άρθρο ηλεκτρονικής εφημερίδας , αναφέρεται πως σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Δήμος Σπετσών η απώλεια νερού είναι μικρή και την "βγάζουν "της τάξεως των 17,15 %.( θα αναφερθούμε αναλυτικά στη συνέχεια σήμερα επ'αυτού).

Το πιο εξωφρενικό όμως, είναι αυτό που αναφέρει στη συνέχεια γράφοντας πως  :"Στο συμπέρασμα που καταλήγει η παρουσίαση του Δήμου Σπετσών, αναφέρεται ότι τελικά και μετά την επιδότηση που λαμβάνουν από το Κράτος για τη μεταφορά νερού, καταγράφονται μικρές οικονομικές ζημιές (9.000€ περίπου πλέον των ταχυδρομικών εξόδων αποστολής)"

Δηλαδή με άλλα λόγια λένε: Δεν έχουμε ζημιά μεγάλη διότι 500.000 Ευρώ κατά έτος είναι η επιδότηση για τη μεταφορά , οπότε μόνο 9.000  ζημιά έχει ο Δήμος.  Δηλαδή η ζημιά είναι 509.000  -500.000 Ευρώ η επιδότηση = 9.000 ζημιά . Τα 500.000, δεν μας τα έδωσαν για να καλύψουμε απώλειες, μας τα έδωσαν για τη μεταφορά. Θα μας τα έδιναν ακόμα κι αν δεν είχαμε απώλειες, οπότε ο Δήμος θα γλύτωνε  χρήματα , διότι το ετήσιο κόστος για αγορά και μεταφορά νερού είναι περίπου 1.500.000 Ευρώ.

Είναι δυνατόν να αντιμετωπιζεται με τέτοιον εφησυχασμό το θέμα  που τεκμηριώνεται από τον συμψηφισμό με τα λεφτά της επιδότησης; Δηλαδή τα λεφτά της επιδότησης που παίρνει ο Δήμος από την Περιφέρεια δεν είναι λεφτά του Ελληνικού λαού; Δεν θα μένανε στο Δήμο αν δεν υπήρχαν οι απώλειες; Τί λογική είναι αυτή; Είναι η λογική που οδήγησε τη χώρα μας εδώ που φτάσαμε.

Ακόμα και τόσα να είναι, , δηλαδή 509.000 Ευρώ ( μόνο από τη διαφορά μεταξύ αυτού που πληρώνουμε για προμήθεια και μεταφορά και αυτού που βεβαιώνουμε προς είσπραξη) ,ρωτάμε:
Είναι λίγα; Πόσα θα έπρεπε να ήταν για να θεωρείται ανησυχητικό το φαινόμενο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου