Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο εορτασμός των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων Νικολάου, Σταματίου και Ιωάννου, στο νησί μας.
Προσκεκλημένοι του μητροπολίτη μας κ. Εφραίμ ήλθαν άλλοι δυο επίσκοποι. Ο μητροπολίτης Ζάμπια της Αφρικής κ. Ιωακείμ και ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος  ο οποίος έφερε και τμήμα των ιερών λειψάνων των πέντε νεομαρτύρων της Σαμοθράκης, Γεωργίου, Θεοδώρου, Μιχαήλ, Γεωργίου και Εμμανουήλ, τα οποία  τέθηκαν σε προσκύνηση, λιτανεύτηκαν και θα παραμείνουν στο Ναό των 3 Σπετσιωτών Νεομαρτύρων. Λείψανα των 3 νεομαρτύρων μας δεν έχουμε, γιατί ποτέ δεν βρέθηκαν οι τάφοι τους. Επίσης  παρευρέθηκαν , έλαβαν μέρος στον εσπερινό και λειτούργησαν, ο γενικός αρχιερατικός Επίτροπος της μητροπόλεώς μας π. Ακίνδυνος Δαρδανός , και ο Σπετσιώτης αρχιμανδρίτης  και πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Μεσογαίας π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος.
Στον πανηγυρικό εσπερινό, χοροστάτησε και μίλησε ο μητροπολίτης Ζάμπια, ενώ στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος , ο οποίος και μίλησε.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε λιτανεία της εικόνας των τριών Σπετσιωτών νεομαρτύρων και των λειψάνων των 5 Σαμοθρακών νεομαρτύρων. Ιδιαίτερη λαμπρότητα έδωσε η παρουσία της  φιλαρμονικής της Ερμιονίδας, στην οποία συμμετείχε και η Σπετσιώτισσα Χρυσούλα Τσαντάνη.
Στο τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος μοίρασε άρτο και κεράσματα, οι γυναίκες του φιλοπτώχου της ενορίας του Αγίου Νικολάου έκαναν φιλανθρωπικό παζάρι στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και  προσφέρθηκε καφές στους επισκέπτες και τις αρχές.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε βιντεάκια .
http://youtu.be/w3VL91eh8H0

  http://youtu.be/w3VL91eh8H0

  http://youtu.be/w3VL91eh8H0

  http://youtu.be/w3VL91eh8H0





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου