Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τι γίνανε οι 584.103 Ευρώ ;

Προκειμένου να ασκήσουμε  το έργο μας  ως δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη (και αντιπρόεδρος)  της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπετσών, έχουμε επανειλημμένα ζητήσει οικονομικά στοιχεία από το Δήμαρχο , που μέχρι πέρσι ήταν και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και από άλλους αρμοδίους του Δήμου και δεν έχουμε λάβει. Επίσης δεν έχουμε λάβει  την κίνηση  του Τραπεζικού Λογαριασμού του Δήμου , παρότι  όχι απλά την έχουμε ζητήσει εγγράφως, αλλά  τον Ιούνιο του 2012 πήραμε Εισαγγελική παραγγελία γι αυτό και παρά ταύτα ο δήμαρχος δεν την εκτέλεσε και κατέθεσε αίτηση ανάκλησής της  την οποία τελικά έλαβε.
  Σε άλλους Δήμους, απαραίτητο συνοδευτικό των θεμάτων που δίνονται στους Δημοτικούς Συμβούλους προκειμένου να ψηφίσουν κάθε φορά την καλή Εκτέλεση του προϋπολογισμού κάθε τριμήνου είναι τα εξτρέ του Τραπεζικού Λογαριασμού του Δήμου, πράγμα που σε μας δεν γίνεται και επικαλούνται πως περιέχει προσωπικά δεδομένα προκειμένου  να μην τον δώσουν . Αυτή η ευαισθησία βέβαια αφορά μόνο το δικό τους διάστημα, διότι το εξτρέ του 2010 το έδωσαν αμέσως στην επιτροπή απογραφής, όπως μας έδωσαν το εξτρέ  του λογαριασμού του Νομικού προσώπου, του Παιδικού Σταθμού. Πρόκειται δηλαδή για επιλεκτική ευαισθησία.
Αφού λοιπόν δεν απαντώνται αρμοδίως τα ερωτήματά μας , απευθύνουμε από εδώ ερωτήματα:
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ 2011 και έπεται συνέχεια .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΝΑΛΗΨΗ:

Ο προηγούμενος δήμαρχος, με τη σύμφωνη γνώμη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου , είχε χρησιμοποιήσει χρήματα του δρόμου για να πληρώσει την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου και φυσικά όταν ερχόταν η επιχορήγηση του έργου, τα χρήματα αυτά θα έμπαιναν στη θέση τους.
Όντως το 2011, και συγκεκριμένα την 01.11.2011 ο Δήμος έλαβε δυο ποσά για το σκοπό αυτό.Συγκεκριμένα :
Με αριθμό παραστατικού  (γραμμάτιο είσπραξης) 207 ποσόν 316.809,23 Α΄λογαριασμός επισκευής  Δημοτικού Σχολείου Σπετσών
Με αριθμό παραστατικού  (γραμμάτιο είσπραξης) 208 ποσόν267.293,86 Β΄λογαριασμός επισκευής  Δημοτικού Σχολείου Σπετσών
Συνολικά ποσόν 584.103.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τα χρήματα αυτά  μπήκαν στο λογαριασμό του Δήμου;
Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου