Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ερήμην της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος και οι περί αυτόν από την αρχή της θητείας τους δεν επέδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, παίρνοντας αποφάσεις μεταξύ τους τις οποίες είτε έφερναν στο Δημοτικό Συμβούλιο εκ των υστέρων κι αφού είχαν ήδη ανακοινωθεί στον κόσμο, όπως το πρόσφατο παράδειγμα της επιλογής των προσώπων που τιμήθηκαν στην Αρμάτα και άλλα πολλά και πιο σοβαρά,( προσφυγές και ένδικα μέσα τα οποία δεν είχε αποφασίσει το αρμόδιο κατά το Νόμο θεσμικό όργανο, η Οικονομική Επιτροπή κ.α) , είτε δεν τις  έφερναν ποτέ, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Έχουν αποκτήσει δε τόση άνεση στο να θεωρούν "τσιφλίκι"τους το Δήμο, που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Φτάσαμε στο σημείο, να περνάνε έξω από το Δήμο Δημοτικοί Σύμβουλοι,(απόψε έγινε αυτό), να βλέπουν μέσα φώτα και κόσμο( πάνω από 50 άτομα)   και να μαθαίνουν από τους κεκλημένους πως ο Δήμος έχει δεξίωση στους Συνέδρους του Ευρωπαϊκού κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Αυτά δεν είναι απλές παραλείψεις που διορθώνονται  με ένα "συγγνώμη παράληψή μου" του Δήμαρχου.
 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσωπούν το λαό, τους ψηφοφόρους τους. Όποιος αγνοεί την αντιπολίτευση, προσβάλλει τους ψηφοφόρους που αντιπροσωπεύουν.
Αφήνω δε ότι  αντιπολίτευση  ,μείζων,  ελάσσων και ανεξάρτητος, αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερους ψηφοφόρους αθροιστικά από όσους αντιπροσωπεύει η "πλειοψηφία".
Αυτό βέβαια , παρότι είναι σοβαρό,όμως  μπρος στα άλλα τα πολύ σοβαρά, τα πάρα πολύ σοβαρά  που συμβαίνουν, αποτελεί απλά το κερασάκι στην τούρτα.
( Υ.Γ. Περιμένω κάποιος απ'την "πλειοψηφία"να με ρωτήσει "ποια είναι αυτά τα πολύ σοβαρά που συμβαίνουν;", όπως περιμένω και μια διάψευση στα όσα έχω γράψει για τα λεφτά του δρόμου).

Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου