Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Το μνημόσυνο του Αλέξανδρου Βάμβα με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με τη συμπλήρωση 20ετίας από το θάνατο του Αλέξανδρου Βάμβα, φίλοι και συνεργάτες του από τον " Πειραϊκο Φάρο" , ήλθαν στις Σπέτσες και του έκαναν μνημόσυνο στη Μονή των Αγίων Πάντων.
Στην ομιλία του μετά το μνημόσυνο, 
ο κ. Αθανάσιος Κοτταδάκης,που είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου που έχει τίτλο : " Μια φλόγα αγάπης στον Πειραιά. Ο Σπετσιώτης Θεολόγος Αλέξανδρος Α. Βάμβας , 1926-1991.",αναφέρθηκε στη φλόγα της ψυχής του,στην αγάπη του και στην προσφορά του στους νέους γενικά , αλλά και ειδικά στους νέους των Σπετσών,τους οποίους ο Αλέξανδρος Βάμβας προσέγγισε τόσο με την ιδιότητα του καθηγητή θεολόγου στο " Παράρτημα" που λειτουργούσε στην Αναργύρειο, όσο και στον Πειραιά ως καθηγητής της Σχολής Μηχανικών " Ο Απόστολος Παύλος"  και στο οικοτροφείο του  Πειραϊκού Φάρου και το Δημάδειο, όπου διέμεναν τα παιδιά αυτά στα χρόνια που φοιτούσαν στη Σχολή.
Η προσφορά του αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία, γιατί σε χρόνια δύσκολα οικονομικά, δημιουργούσε ευκαιρίες για σπουδές σε παιδιά που κάτω από διαφορετικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν και ταυτόχρονα ασκούσε  στα παιδιά αυτά που βρίσκονταν μακριά από το νησί μας και από την οικογενειακή εστία, μια άγρυπνη εποπτεία γεμάτη αγάπη και φροντίδα.

Ο Αλέξανδρος Βάμβας ήταν πράγματι ένα σπάνιο είδος ανθρώπου, ήταν από τους λίγους που έχουν απομείνει σ' αυτόν τον κόσμο που πιστεύουν ολόψυχα και φλογερά και αφοσιώνουν τη ζωή τους ολόκληρη σ' αυτά που πιστεύουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου