Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αναβλήθηκε επεισοδιακά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε ξεκίνησε με την ανάγνωση μιας επιστολής από το σύλλογο "Αρμάτα"που αναφερόταν ουσιαστικά στο ζήτημα της οριοθέτησης  για το οποίο συζήτησε και τοποθετήθηκε ήδη πριν μήνες το Δημοτικό Συμβουλιο. Μεταξύ άλλων  επαινούσε το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο για τη θέση του και το όχι που τότε είπε. (Ο Δήμαρχος τότε, σαφώς είχε πει ναι, ένα ναι που δεν ψηφίστηκε ούτε από τους Συμβούλους της πλειοψηφίας, ούτε από τη δική μας παράταξη. Πώς προβλήθηκε ως όχι η επιλογή του στη συνέχεια είναι απορίας άξιον.)
Έπειτα αναγνώσθηκε μια επιστολή αίτημα του κ. Παντελή Καλαματιανού, που προκάλεσε αντιδράσεις εκ των προτέρων.Ο κ. Π. Τσανας πρότεινε να μη διαβαστεί αλλά να μοιραστεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους,διότι δεν πρόκειται , όπως είπε,για επιστολή απλή αλλά για  πρόκειται για αίτημα που αποτελεί θέμα προ ημερήσιας , το οποίο αφορά υπόθεση που έχει συζητήσει ηδη το Λιμενικό ταμείο μετά από πρόταση του κ. Φριτζάλα κι έχει λήξει και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αρμόδιο το δημοτικό Συμβούλιο.Ο κ. Γιώργος Λυράκης είπε πως έχουν αποφασίσει (εννοούσε  προφανώς σε παραταξιακη συγκεντρωση ),να τη διαβάσουν και θα την διαβάσουν.Τελικά διαβάστηκε και το αποτέλεσμα ήταν να λάβει το λόγο ο κ. Λάκης Παρασκευάς από το ακροατήριο που διαμαρτυρήθηκε γιατί θεώρησε πως ρίχνεται λάσπη μέσα από την επιστολή και δημιουργήθηκε έτσι  ένταση. Δόθηκε διάλειμμα 5 λεπτών για να ηρεμήσει η κατάσταση.Στο διάλειμμα συνεχίστηκε η ένταση.
Μετά το διάλειμμα το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κ. Τζιάμος και μίλησε για το Μαραθώνιο στον οποίο θα βοηθήσει ο Δήμος σε ό,τι χρειαστεί και είπε πως χρειάζονται πολλοί εθελοντές και είναι ανάγκη όσοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν ως εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα.Είπε ακόμα πως αυτές τις δυο μέρες του Μαραθώνιου δεν θα καίει η χωματερή γιατί είναι όρος των διοργανωτών.
Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Κώστας Δαμδημόπουλος , που είπε πως η πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο του επιδόθηκε τη Δευτέρα, οπότε δεν είναι σύννομη η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 67 , παράγρ. 4 του "Καλλικράτη" και επιθυμεί αυτό να γραφεί στα πρακτικά, είτε στην αρχή, είτε σε κάθε θέμα.
Ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. κ. Πάτραλης, είπε πως όντως έγινε καποιο λάθος και στον κ. Δαμδημόπουλο  επιδόθηκε τη Δευτέρα η πρόσκληση.( Η αλήθεια είναι πως όχι μόνον σε αυτόν αλλά και σε άλλους δυο Δημ. Συμβούλους της πλειοψηφίας επιδόθηκε τη Δευτέρα.) Είπε λοιπόν ο κ. Πάτραλης, πως θα απευθύνει στο σώμα την ερώτηση και αν θέλουν να διακόψει το Δημ. Συμβούλιο θα το  διακόψει.Επενέβη τότε ο Δήμαρχος και είπε : Αναβάλλεται για την Παρασκευή την ίδια ώρα. Έγινε μια μεγάλη αναταραχή  κατά την οποία ο κ. Γιώργος Λυράκης φώναζε πως θα τον διαγράψουν(τον κ. Δαμδημόπουλο)  από το συνδυασμό (από την παράταξη προφανώς εννοούσε) .ενώ κάποιος άλλος (μη Δημ. Σύμβουλος) φώναζε: Να πας εκεί που ανήκεις και άλλα πολλά....
Το θέμα είναι πως ούτε της Παρασκευής η συνεδρίαση είναι σύννομη, διότι κανονικά πρέπει να ακολουθήσει πάλι προσκληση με την προβλεπόμενη προθεσμία. Δεν είναι προσκόλληση στο γράμμα αυτό, αλλά έχει ουσιαστική σημασία, διότι αν κάποιος πολίτης  θιγόμενος από κάποια απόφαση του Δημ. Συμβουλίου θελήσει, μπορεί να την ακυρώσει προβάλλοντας ως λόγο ακυρότητας τη μη σύννομη σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου.Δεν είναι μόνο δικαίωμα λοιπόν των Δημοτικών Συμβούλων να  διεκδικούν την τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζει το άρθρο 67, αλλά και καθήκον τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εγκυρότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

1 σχόλιο:

  1. Ο σύλλογος Αρμάτα γιατί έστειλε τώρα την επιστολή αυτή;Μήπως δεν πρόκειται για απλό ετεροχρονισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή