Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Χοροί από την Ελλάδα από το Λύκειο Ελληνίδων.



Την Πέμπτη το απόγευμα το το πρόγραμμα για τον εορτασμό της Αρμάτας περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα , από μια μεγάλη  χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων.
 Το θέαμα ήταν μοναδικό, τόσο για την άψογη τεχνική των χορευτών και χορευτριών όσο και για τις φορεσιές , κάποιες από τις οποίες ήταν αυθεντικές και εξαιρετικές. Εντυπωσιακό ήταν και το τέλος, όταν  βγήκαν όλοι  οι χορευτές και χαιρέτισαν .
Το Λύκειο των Ελληνίδων ιδρύθηκε το 1911 από την Καλλιρόη Σιγανού Παρρέν που με τη μαχητική αρθρογραφία της στην εφημερίδα των κυριών αναδείχθηκε πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος, κάνοντας λόγο για το δικαίωμα των γυναικών στη μόρφωση και την εργασία .
Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα,έχει αναπτύξει μια τεράστια δραστηριότητα , έχει προβάλλει την αξία της Ελληνικής παράδοσης ,διαθέτοντας ένα καλά οργανωμένο ιστορικό αρχειο κι ένα αξιόλογο τμήμα εθνικών ενδυμασιών , ενώ καλλιεργεί συστηματικά τη χορευτική παιδεία ανά την Ελλάδα, τα δε χορευτικά τμήματά του πλαισιωνουν σημαντικές  εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων είναι η κ. Ελένη Τσαλδάρη, την οποία ευχαρίστησε στο τέλος ο δήμαρχος και η οποία μιλώντας είπε μεταξύ άλλων πως η πρώτη της επαφή με τον παραδοσιακό  χορό ήταν στις Σπέτσες  , όταν ως παιδί συμμετείχε στα χορευτικά τμήματα της Αρμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου