Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας.

Την προηγούμενη   Δευτέρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  έγιναν οι αγιασμοί σε όλα  τα   σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης στο νησί μας.
Τα παιδιά μας δικαιούνται να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο και να αγωνίζονται να το οικοδομήσουν βήμα βήμα με τα εφόδια της παιδείας που  εμείς   τους παρέχουμε και που αυτά κατακτούν με τη δική τους επίπονη προσπάθεια.
Οι συνθήκες φέτος είναι δύσκολες και στην παιδεία, αφού η νέα σχολική χρονιά  ξεκίνησε χωρίς βιβλία και με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό (πράγμα  όμως  καθόλου πρωτότυπο).

Παιδιά, μη σας αποθαρρύνουν αυτά. Κακώς συμβαίνουν, αλλά δεν είναι λόγος να σταματήσετε να αγωνίζεστε τον καλό αγώνα της μόρφωσης. Η πολιτεία οφείλει να σας παρέχει τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κι εσείς οφείλετε στον εαυτό σας και στο μέλλον σας ν' αγωνιστείτε και να βάλετε υψηλούς στόχους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Μην ξεχνάτε πως  από σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, το πόσους καρπούς θα αποδώσει στον καθένα σας η σπορά της γνώσης και της μόρφωσης (διαμόρφωσης της προσωπικότητας σας).
Αγωνιστείτε τον καλόν αυτόν αγώνα, που είναι δύσκολος και στενόχωρος αλλά οδηγεί στην επιτυχία.
Αν ψάξετε στην ιστορία σημαντικών προσωπικοτήτων της πατρίδας μας και του κόσμου όλου,           θα διαπιστώσετε πως ο αγώνας τους για τη μόρφωση δεν έγινε κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τις κακές συνθήκες και τις ελλείψεις.
Εμείς οι μεγαλύτεροι οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα και ν'αγωνιστούμε με όλες μας τις  δυνάμεις
 για να σας εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες. Εσείς οφείλετε να μη χάσετε ούτε μια πολύτιμη στιγμή μελέτης .

Βάλτε ψηλά τον πήχυ των στόχων σας και μη συμβιβαστείτε με τίποτα που είναι πιο χαμηλά.


Καλή σχολική  χρονιά.


( Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του π. Γρ. Νανακούδη στο facebook).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου