Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στην αυλή της οικίας Αναργύρου.



Έγιναν σήμερα και τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Αλέξανδρου Τσιρώνη , της Ντέμης Τασιούλη και των μαθητων του εργαστηρίου τους τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.Η κυρία Τασιούλη ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην έκθεση αυτή  και εκπρόσωπος των ενηλίκων μαθητών του εργαστηρίου εξέφρασε τις ευχαριστίες τους στους δυο δασκάλους τους , τη Ντέμη και τον Αλέξανδρο.
Στα εγκαίνια ήτα παρών και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής επιτροπής της Α.Κ.Σ.Σ. καθηγητής κ. Δάσιος , ο οποίος μιλώντας είπε πως το ενδιαφέρον της επιτροπής για το ίδρυμα κινείται στην κατεύθυνση του σχεδιασμού της λειτουργίας ενός κέντρου πολιτισμού κι επιστημών και μοριακής βιολογίας , του νοικοκυρέματος των οικονομικών του και της καλλιέργειας καλών σχέσεων με την τοπική κοινωνία. Μίλησε και για το αρχοντικό του Αναργύρου για το οποίο είπε πως έχει γίνει στατική μελέτη και δεν είναι επικίνδυνο και πως η δαπάνη της επισκευής και συντήρησης είναι τεράστια και μπορεί να καλυφθείαπό κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή από άλλη χρηματοδότηση .


Πέρα από την ίδια την έκθεση που είναι όμορφη, είναι σημαντικό το  γεγονός πως άνοιξαν οι πόρτες της οικίας Αναργύρου. Ήταν μια σωστή κίνηση της Εκτελεστικής επιτροπής ,όχι γιατί θα φέρει τη λύση στο πρόβλημα στο οίκημα που καταρρέει,πράγμα που  βλέπουμε παρά τις διαβεβαιώσεις που υποστηριζουν οι στατικές μελέτες,αλλά γιατί έτσι το εντάσσουμε ξανά στον κόσμο των "ζωντανών" κτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου