Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτιά στο σκουπιδότοπο.





Σήμερα , νωρίς το απόγευμα  εκδηλώθηκε φωτιά στις Αγριόπετρες, που ξεκίνησε από το χώρο καύσης των σκουπιδιών κι έκαψε μια πλευρά ,χωρίς αξιόλογη βλάστηση μέχρι πάνω το δρόμο .
Ευτυχώς που ο άνεμος δεν ευνοούσε τη διαδοσή της και τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο , ενώ έφτασαν εκεί ένα βυτιοφόρο και δυο πυροσβεστικά οχήματα που παραμένουν εκεί.
Το γεγονός αυτό  φέρνει στην επιφάνεια ένα χρονίζον πρόβλημα που η λύση του δε μπορεί ν'αναβάλλεται επ'αόριστον.  Η λύση που είχε επιλεγεί για αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, ματαιώθηκε τον Αύγουστο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διότι έπασχε νομικά.
Η συνέχιση της τωρινής κατάστασης,(καύση) είναι απαράδεκτη.Μπορεί πριν 20, 30,40 χρόνια να φαινόταν μονόδρομος, στην εποχή μας όμως δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται . Έχουμε επενειλημμένα τονίσει την ανάγκη ανακύκλωσης , έστω και στοιχειώδους, που θα μειώσει τον τελικό όγκο των σκουπιδιών που  θα καταλήγουν σε χωρο υγειονομικής ταφής.
Εκτός από τα συνηθισμένα απορρίμματα, τις τελευταίες μέρες είχαν συσσωρευτεί στην περιοχή και  όσα(κλαδιά, κλπ)  είχαν συγκεντρωθεί από τον καθαρισμό του δρόμου μετά τις καταστροφές που έγιναν στην Αγία Μαρίνα.
Το νησί μας έχει πληγεί πολλές φορές από πυρκαγιά και η εικόνα του μαύρου δάσους έχει σημαδέψει τραυματικά τη μνήμη μεγάλων και νεότερων που έχουν ευαισθητοποιηθεί και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όποτε χρειάζεται στον τομέα της πυροπροστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου