Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σπουδαία ανακάλυψη.

 
ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:

2 σχόλια:

  1. Όταν το βιβλίο γραφόταν σε παπύρους και περγαμηνές πρόσβαση σε αυτά είχαν ελάχιστοι. Αργότερα με τα χειρόγραφα βιβλία είχαν πρόσβαση σε αυτά λίγοι. Η εφεύρεση της τυπογραφίας έφερε το βιβλίο σε πολλούς.
    Σήμερα στην ηλεκτρονική εποχή μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη που πριν μερικά χρόνια ούτε στο όνειρό μας δεν μπορούσαμε να δούμε.
    Για παράδειγμα αν θέλει κάποιος να μελετήσει την ιστορία των Σπετσών και να μάθει από τις πηγές τι έγινε στην Αρμάτα μπορεί από εδώ http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/d/d/3/metadata-212-0000265.tkl να κατεβάσει τα "Σπετσιωτικά" του Χατζηαναργύρου ή από εδώ http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/b/2/b/metadata-264-0000284.tkl να κατεβάσει τα "Ναυτικά" του Ορλάνδου και να τα έχει στο σπίτι του και όποια ώρα θέλει. Παλιότερα ή έπρεπε να πάει σε κάποια βιβλιοθήκη ή να πληρώσει πολλά... Γιατί λοιπόν είναι λυτρωτικό ότι μας πάει προς τα πίσω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.15 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:03 μ.μ.

    Προφανώς το δημοσίευμα του youtube έχει αρκετή δόση χιούμορ.Κανείς δεν πρότεινε να μας πάει πίσω.Το ηλεκτρονικό βιβλίο και η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη ακόμα και το ψηφιακό αρχεἰο, έχει μπει στη ζωή μας για να διευκολύνει την πρόσβασή μας στην πληροφορία.Η πρόσβαση σε μεγάλες βιβλιοθήκες που έχουν ψηφιοποιηθεί.
    Όσο για το χαρακτηρισμό "λυτρωτική ανακάλυψη" δε σημαίνει πως μας λυτρώνει από το ψηφιακό βιβλίο.Το βιβλίο λυτρώνει από την άγνοια. Και κακά τα ψέματα, η επαφή με το βιβλίο, το κανονικό βιβλίο το χαρτινο, έχει μια γοητεία μοναδική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή