Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο 16/05/2012 . Β΄μέρος, τα " προ ημερησίας"

Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκαν τρία θέματα:
  1. Η αποδοχή του ποσού 300.000 Ευρώ για το έργο " ανάπλαση ιχθυαγοράς , ανάπλαση πλατείας Λιμεναρχείου και των πέριξ δρομίσκων". Πρόκειται για τα έργα τα οποία ήδη έχουν ολοκληρωθεί.Εννοείται πως εγκρίθηκε η αποδοχή του ποσού.
  2. Εισήγηση από τον κ. Φαρδέλλο, αίτησης του κ. Μαρκαντωνάτου, για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος έξω από το μαγαζί του(αναψυκτήριο).  Ο κ. Φαρδέλλος  πρότεινε να μην αναφερθούμε αναλυτικά στο θέμα. Υποστηρίξαμε πως δεν γίνεται να προεγκριθεί άδεια χωρίς να έχει προηγηθεί η παραχώρηση του χώρου.Η προέγκριση αφορά πάντοτε συγκεκριμένο χώρο και δεν μπορεί να γίνεται αόριστα, αλλιώς θα απορριφθεί η απόφαση. Ψηφίστηκε με 7 υπέρ 6 κατά.
  3. Παραχώρησης χρήσης (εισήγηση κ. Φαρδέλλου) α)  της εξέδρας της Κουνουπίτσας 40 τετρ. μέτρα, β) αιγιαλού στο κατάστημα " Λυτρίβι" 51 τετρ. μέτρα.30 Ευρώ ανά τετραγωνικό. Εγκρίθηκαν και τα δύο παμψηφεί. γ) Χώρου 300 τετρ. μέτρων ξενοδοχείου " Σπέτσες". Υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος για τα ξενοδοχεία, που συνυπολογίζει τον αριθμό των κλινών επί το  μισό της τιμής του δίκλινου και καθορίζει την τιμή που πρέπει να καταβάλλει το ξενοδοχείο. Αφήνει βέβαια τη δυνατότητα αυξομείωσης, στην περίπτωση που προκύπτει τιμή δυσανάλογη με αυτήν που καταβάλλουν  άλλα  της ίδιας περιοχής , οπότε και δίνει το δικαίωμα προσαρμογής. Ο κ. Φαρδέλλος  που εισηγήθηκε το θέμα , είπε πως διαχρονικά η προσφορά της οικογένειας Καραμαλή στην κοινωνία του νησιού είναι δεδομένη κι αναμφισβήτητη, για το λόγο αυτό οι προηγούμενες δημ. αρχές δεν την υποχρέωσαν σε καταβολή μισθίου για το χώρο.Σύμφωνα με τον τύπο που καθορίζει το ποσόν ,οφείλουν να καταβάλουν 11.258 Ευρώ το χρόνο. Ο κ. Φαρδέλλος όμως πρότεινε  το ποσόν των 4.500 Ευρώ λόγω και των ζημιών που καλούνται να αποκαθιστούν.
Αφού μεσολάβησε μια ένταση  με αφορμή  την έκφραση της άποψης πως δε μπορεί  να είναι εισηγητήςτου θέματος  και πρόεδρος του Δ.Σ.αντίστοιχα κατά τη συζήτηση αυτή , υπάλληλοι της εν λόγω επιχείρησης,  πήρε το λόγο ο κ. Καραμαλής και  πρότεινε το ποσόν των 1.000 Ευρώ το χρόνο προκειμένου το μίσθιο να έλθει σε μισθωτική ισορροπία με την περιοχή.
Ακολούθησε διάλειμμα, και κατόπιν ο δήμαρχος πρότεινε το ποσόν των 10 Ευρώ ανά τετρ. μέτρο, δηλαδή 3.000 το χρόνο, πράγμα που  κατά πλειοψηφίαν ψηφίστηκε από τη συμπολίτευση.

Για να ακούσετε  το μέρος αυτό του Δημ. Συμβουλίου που αναφέρεται στα 3 προ ημερήσιας διάταξης θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου