Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο 16/05/2012. ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ

 Κατά  τη συνεδρίαση της 16ης Μαΐου του Δ.Σ. συνέβησαν πράγματα που αποτελούν ντροπή και προσβολή του θεσμού.
Το γεγονός αυτό έχει ήδη κυκλοφορήσει στο νησί και θεωρούμε πως κάποιοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για όσα συνέβησαν. Είναι αλήθεια πως η κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά Συμβούλια δεν διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του θεσμού και την ελέυθερη έκφραση των αιρετών. Έχει συμβεί κι άλλες φορές εξωθεσμικοί παράγοντες να παρεμβαίνουν  προσβλητικά , να δημιουργείται κλίμα τρομοκρατίας αλλά αυτό που έγινε προχθές ξεπερναει κάθε όριο ανοχής.

Πιο συγκεκριμένα:

Η απαράδεκτη συμπεριφορά, ανήκει τόσο σε Δημ. Συμβούλους όσο και σε εξωθεσμικούς, σε πολίτες.
Το κακό κορυφώθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την έγκριση τιμολογίων της Αρμάτας που αφορούσαν διαμονή- φιλοξενία και τα  οποία αρνήθηκε να εγκρίνει η επιτροπή παραλαβής με πρόεδρο τον κ. Δαμδημόπουλο. Από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, εμείς είχαμε καταθέσει αίτημα να μας δοθεί κατάλογος των φιλοξενουμένων κατά την Αρμάτα και της ιδιότητάς τους. Δικαιούμαστε να γνωρίζουμε ποιους φιλοξενεί ο Δήμος. Από τότε καμιά απάντηση δεν λάβαμε. Είπαμε επενειλημμένα , πως δεν έχουμε τίποτα με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ουσιαστικά πληρώνουν για την ασυνέπεια των αρμοδίων.
Μάλιστα έχει ξαναγίνει συζήτηση επ' αυτού, έχουμε ξαναδείξει την αίτησή μας  αυτή σε προηγούμενο Δ.Σ , ώστε κανείς να μη δικαιούται να προφασιστεί άγνοια.
Όταν αναφερθήκαμε στο θέμα αυτό( Καλομοίρα Αργυρίου- Κουμπή) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τζιάμος , όρμησε και φώναζε: " Είναι ψεύτρα, ψεύτρα, ψεύτρα, λέει ψέμματα για να πλήξει εμένα.Κι επικαλέστηκε πως δε γνώριζε τίποτα και πως αν γνώριζε θα το είχε φέρει.. Πράγμα που δε μπορεί να ισχύει  γιατί όπως είπα δεν γινόταν πρώτη φορά λόγος γι αυτό.Αμφισβήτησε μάλιστα και την ύπαρξη της αίτησης λέγοντας: Δείχτην αν την έχεις κάνει. Του είπα πως δεν την έχω μαζί μου αλλά θα την φέρω. Συνέχισε να φωνάζει. Έτυχε να την έχει μαζί του όμως την αίτησή μου ο κ. Δαμδημόπουλος, ο οποίος την έβγαλε και την έδειξε Και συνέχισε λέγοντας όσα θα ακούσετε στο σχετικό απόσπασμα. Κι αυτό γιατί ανέφερα πως έχω προσκομίσει στον αντιδήμαρχο, ενώ το απηύθυνα στο Δήμαρχο το έγγραφο. Ο Δήμαρχος όφειλε να το δώσει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να δώσει τα στοιχεία. Ο Δήμαρχος έδειξε να αγνοεί το έγγραφο , το οποίο σημειωτέον έχει επίσημα πρωτοκολληθεί . Του ζήτησα να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είπε τίποτα ουσιαστικό. Τί να πει; Πως το είχε στο συρτάρι του χωρίς πιθανώς να το έχει διαβάσει; Αυτό είναι ομολογία τραγικής ανεπάρκειας. Ή ότι το είχε δώσει στον αντιδήμαρχο , που ορυόταν πως δεν ήξερε τίποτα;
Εμείς ψεύτη δεν έχουμε πει κανέναν, ακόμα κι όταν έχουμε αποδείξεις περί αυτού.
Ο καθένας  μέσα στη μικρή κοινωνία που ζούμε έχει την ιστορία του.
Δεν θα πέσουμε στο επίπεδο αυτής της αντιπαράθεσης, ούτε θα του απαντήσουμε σ' αυτά που είπε για το πόσοι μας έχουν απομείνει. Είναι προσφιλές του θέμα αυτό. Εμείς τους ανθρώπους , τους ψηφοφόρους , τους σεβόμαστε και δεν τους αντιμετωπίζουμε σαν δεδομένους ποτέ. Κανείς δεν είναι δεδομένος για κανέναν ποτέ.
Η αμετροέπεια είναι πολύ ανόητη σε ανθρώπους που δεν είναι σημερινοί στην πολιτική  και θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζουν πόσο εύκολα μπορείς να βρεθείς από το " Ωσανά"  στο " άρον-άρον" .Έχουν φαίνεται ασθενική μνήμη.
Το δεύτερο επεισόδιο προκλήθηκε από  παρισταμένη, μη σύμβουλο, η οποία, όταν ρωτήθηκε κατ' ιδίαν από μένα για κάποιο όνομα που ήταν γραμμένο στον κατάλογο (βιβλίο πόρτας) άρχισε να υβρίζει χυδαία τους πάντες .
Σέβομαι το γεγονός πως μετά, μου πρότεινε να μπει στην αίθουσα  να μου ζητήσει συγγνώμη( κι αυτό όχι γιατί την απείλησα με τίποτα) και δε δέχθηκα, και δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες. Το θεωρώ ως προς αυτήν , μια κακή στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι αθώοι οι έχοντες την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας του θεσμού.

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό, αφορά την καθύβριση του κ. Δαμδημόπουλου από πολίτη άσχετο με την υπόθεση και με κάθε υπόθεση που συζητείτο, τον οποίο προσκάλεσε ο ίδιος ο δήμαρχος, να έλθει να μας πει αυτά που θέλει.
Έχουμε πει κι άλλη φορά , πως ο κ. Δαμδημόπουλος , δικός τους Σύμβουλος ήταν, μαζί του στήθηκαν στο μπαλκόνι απέναντι στο σπετσιώτικο λαό. Δικός μας ούτε ήταν ούτε είναι.
Το να προσπαθούν όμως να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από Σύμβουλος  με τέτοια μέσα, διότι μόνον έτσι εξηγείται αυτή η τακτική, είναι αχαρακτήριστο.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την λύπη μας για την κατάντια και το επίπεδο ανθρώπων εκλεγμένων, για τους άλλους τους πολίτες είναι άλλο θέμα, και καλούμε τα υγιώς σκεπτόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να διαχωρίσουν τη θέση τους ώστε να προστατεύσουμε το θεσμό.

Αν στόχος τους είναι να μας φοβίσουν, δεν φοβόμαστε. Ο καθένας πολεμάει με τα όπλα του. Αυτά διαθέτουν, τις φωνές και  τις ύβρεις και μ' αυτά πολεμούν. Κρίμα!!!!

Το ηχητικό θα ακολουθήσει προσεχώς ( σε λίγες ώρες).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου