Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Την Κυριακή...

Της Καλομοίρας  Αργυρίου- Κουμπή.
Αυτές οι εκλογές είναι ίσως οι κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω  ότι είναι οι δραματικότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση.
Το γιατί είναι τόσο αυτονόητο,καθώς όχι μόνον έχει χιλιοειπωθεί, αλλά κυρίως γιατί ταυτίζεται με τις αγωνίες που στοιχειώνουν τον τελευταίο καιρό τις ζωές όλων μας.
Όταν λέω όλων μας ,( για να θυμηθούμε και τη γνωστή διαφήμιση, αφού λίγο χιούμορ είναι το απαραίτητο καρύκευμα της κάθε τραγικής κατάστασης), εννοώ όλων των απλών και μη ανθρώπων που δεν  ευθύνονται άμεσα για την τωρινή κατάντια,γιατί για το ποιοι ευθύνονται έμμεσα είναι άλλο θέμα και μάλλον όλοι έχουμε μερίδια ευθύνης.
Καθήκον πρώτιστο όλων μας είναι να ψηφίσουμε.περιθώρια αδιαφορίας για την κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις  δεν υπάρχουν πλέον.
Η αδιαφορία αυτή έχει  πολλές μορφές και πολλές αιτίες :
Ένα σημαντικό ποσοστό νέων κυρίως ανθρώπων, έχουν τόσο  απογοητευτεί από όσα συμβαίνουν, που έχουν μέσα τους απαξιώσει εντελώς το πολιτικό σύστημα και δεν πιστεύουν πως  οι εκλογές μπορούν ν' αλλάξουν κάτι. Ακόμα κι αυτοί όμως,αν σκεφτούν ψύχραιμα θα δουν πως   οφείλουν να συντελέσουν με την ψήφο τους , ώστε να μπουν στη βουλή αν όχι αυτοί  τους οποίους  θεωρούν καλύτερους, αυτοί τους οποίους   θεωρούν λιγότερο επικίνδυνους.
Κάποιοι άλλοι,ψηφίζουν μεν, αλλά απροβλημάτιστα. θεωρούν δεδομένο πως ανήκουν σε κάποιο πολιτικό χώρο και ψηφίζουν πάντα συγκεκριμένο κόμμα, ό,τι και να συμβεί. Είναι αυτοί που μπορεί να βρίζουν μια κυβέρνηση , να διαφωνούν με τις επιλογές της, να διαμαρτύρονται, αλλά όταν έλθει η ώρα των εκλογών την ξαναψηφίζουν.
Τέλος υπάρχουν και κάποιοι που πέφτουν θύματα επιτηδείων που παραμονές εκλογών λανσάρουν σενάρια κινδυνολογίας για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους και να τους κρατήσουν στο "μαντρί'.
Η παράταξή μας , το "Τώρα ή Ποτέ" , δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα. Ο καθένας μας βέβαια έχει  τις προσωπικές του τοποθετήσεις  κι επιλογές και βασική αρχή μας είναι να είναι σεβαστές αυτές οι επιλογές .Αυτό που ευχόμαστε στον καθένα σας είναι να σταθμίσει  τις περιστάσεις και να ψηφίσει συνειδητά,θέτοντας  ως κριτήριο  το συμφέρον της Πατρίδας μας, που είναι το συμφέρον όλων μας.Στη Δημοκρατία, η ψήφος,  είναι το μεγάλο όπλο του λαού. Μ' αυτό το όπλο, σε καιρό κρίσης, σε καιρό που διακυβεύονται  τα πάντα, οφείλουμε να σημαδέψουμε  προσεκτικά.
Καλό ...βόλι ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου