Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η πρόταση της ηλεκτρικής κινητικότητας για τις Σπέτσες

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, ήταν παρόντες οι κύριοι Φίσερ και Σίφερ για να παρουσιάσουν μια πρόταση την οποία είχαν κάνει και με επιστολή τους που είχε σταλεί στο Δήμο από τις 10/02/2012.
Το σκεπτικό της πρότασης είναι το εξής: Το πετρέλαιο ως πηγή ενέργειας, εξαντλείται και ήδη η τιμή του είναι πολύ υψηλή. Ο κόσμος στρέφεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος, ο άνεμος , το νερό, κλπ.
Στην Ευρώπη λειτουργούν περιοχές -μοντέλα χρήσης αυτών των μορφών ενέργειας και της ηλεκτρικής κινητικότητας, που είναι πράσινη, καινοτόμα και βιώσιμη.
Προτείνουν λοιπόν την ένταξη των Σπετσών στο προγραμμα αυτό( ο κ. Φίσερ κατοικεί πάνω από 20 χρόνια στο νησί μας) που θα αποσκοπεί στη σταδιακή  αντικατάσταση των συμβατικών μοτοποδηλάτων κλπ με ηλεκτρικά, πράγμα που , όπως είπαν , θα βελτιώσει την ποιότητα του τουρισμού και της ζωής στις Σπέτσες.
Πρότειναν να αναλάβει ο Δήμος υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα αυτό, και ως πρώτο βήμα προσφέρουν 50 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε 5 καταστήματα ενοικίασης μοτοποδηλάτων του νησιού.

Δέχθηκαν διάφορες ερωτήσεις από Δημοτικούς Συμβούλους και ακροατές και απάντησαν.
Είπαν , απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, πως το πρόγραμμα απευθύνεται και σε ιδιώτες , οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν από  την προσφορά της κατά 50% επιδότησης της τιμής  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η τιμή πλέον να φτάνει το επίπεδο ενός συμβατικού οχήματος.
Η χρήση αυτών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, προϋποθέτει την εγκατάσταση σταθμού επαναφόρτισης στο πίσω μέρος του νησιού, αν και, όπως είπαν, είναι τόσο μικρές οι αποστάσεις, ακόμα και για το γύρο του νησιού,που ένα όχημα δεν θα χρειάζεται επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια αυτών των διαδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου