Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Η Συνεδρίαση του χθεσινού  Δημοτικού  Συμβουλίου ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον πρόεδρο μιας γνωμάτευσης του νομικού Συμβούλου κ. Αρβανιτόπουλου σχετικά με το αν και κατά πόσον είναι νόμιμο ή όχι να μαγνητοφωνούνται από Δημοτικούς Συμβούλους οι Συνεδριάσεις και να αναρτώνται στο διαδίκτυο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως μαγνητοφωνούνται επίσημα οι Συνεδριάσεις ( σημειωτέον ότι οι δικές μας δεν απομαγνητοφωνούνται,και ο πρόεδρος επικαλείται το κόστος των 10.000 Ευρώ ετησίως.), οπότε δε μπορεί ο καθένας να μαγνητοφωνεί και να αναρτά στο διαδίκτυο κλπ. και κατά τη γνώμη του είναι παράνομο με όλες τις συνέπειες αυτού...


Δεν είπαμε τίποτα, δεν σχολιάσαμε  καθόλου την εισήγηση. Δεν έχει νόημα η συζήτηση.
Κάθε νοήμων άνθρωπος βγάζει τα συμπεράσματά του. Από όλο το μπάχαλο του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, τις ύβρεις, τη χυδαιότητα, το μόνο γεγονός που ενόχλησε και τέθηκε θέμα , είναι το κατά πόσον είναι νόμιμο ή παράνομο είναι η δική μου μαγνητοφώνηση. Διότι περί αυτού πρόκειται.
Οι συνεδριάσεις είναι Δημόσιες, ο Νόμος  προβλέπει μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση, και προβλέπει επίσης να διευκολύνεται το έργο ακόμα και των δημοσιογράφων που  μπορούν να παρίστανται. Αν είναι παράνομες όλες οι αναμεταδόσεις μέρους ή όλου από Συνεδριάσεις της Βουλής(γιατί ίδια περίπτωση είναι)  από κανάλια και σταθμούς, κρατικούς και ιδιωτικούς, είναι παράνομη κι η δική μου.
Αντί να προσπαθούν να κρύψουν τα όσα λέγονται και γίνονται, καλό είναι να προσπαθήσουν  να τα αποφύγουν.

1 σχόλιο:

  1. πιο πρακτικο επισης θα ειναι να μην υπαρχει δημοτικο συμβουλιο και να μην μαθαινουν οι δημοτες ποιους, και γιατι φιλοξενειται στο νησι,στις εορταστικες εκδηλωσεις..με εξοδα των δημοτων..να προωθειτε...και να καλυπτετε τα προσωπικα σας συμφεροντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή