Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δεν φταίει η αντιπολίτευση που δεν πληρώνονται.

Η εύκολη απάντηση που χρησιμοποιεί σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι  σε κάθε διαμαρτυρία, δίκαιη ή άδικη, ανθρώπων που καθυστερούν να πληρωθούν από το Δήμο, είναι ότι "φταίει η αντιπολίτευση".
Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα αυτό γίνεται και σαφέστερο :"φταίει η αντιπολίτευση που δεν υπογράφει".
Ποντάρουν φυσικά στην άγνοια του κόσμου που φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην αφήνει στον καθένα  περιθώρια για απλές λογικές σκέψεις: Ακόμα κι αν ίσχυε αυτό, που δεν ισχύει, η αντιπολίτευση είναι μειοψηφία. Στην οικονομική Επιτροπή του Δήμου, μόνο δύο μέλη έχει η αντιπολίτευση. Ακόμα κι όταν διαφωνούμε εμείς  και μειοψηφούμε , η πρόταση της συμπολίτευσης περνάει, επειδή έχει την πλειοψηφία Την ευθύνη λοιπόν την έχει η συμπολίτευση.
Οι άνθρωποι που εργάστηκαν με τα αυτοκίνητά τους στην αποκατάσταση των ζημιών της θεομηνίας  αποτελούν το πιο πρόσφατο παράδειγμα των παραπάνω, που έπεσε στην αντίληψή μας.
Εμείς υποδείξαμε να αποδεσμευτούν οι 36.000 ευρώ που υπήρχαν στον κωδικό της Πολιτικής προστασίας  για να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή τους( πριν από τη δωρεά των 50.000 από τον κ. Νιάρχο και την επιχορήγηση του Υπ. εσωτερικών )  και δεν αρνηθήκαμε  καμιά πληρωμή.
Το ότι ζητήσαμε να τηρηθεί η προβλεπόμενη δημοσιονομική διαδικασία, όχι μόνο δεν αποτελεί στοιχείο που  εμποδίζει ή αργοπορεί την πληρωμή αλλά τουναντίον διασφαλίζει τη σίγουρη κι έγκαιρη πληρωμή.Διότι υπάρχει κίνδυνος , αν κάτι δεν έχει γίνει σωστά, η επίτροπός να μην εγκρίνει την πληρωμή.
Το γεγονός πως έλειπαν  χρήματα από το ταμείο του Δήμου, πράγμα που έχουμε πει κι έχουμε γράψει επανειλημμένα, μας καθιστά ιδιαίτερα καχύποπτους σε ζητήματα που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις των πληρωμών .Κάθε πληρωμή που γίνεται  μειώνει το πραγματικό ταμειακό υπόλοιπο.  Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο   να καθυστερούν , αλλά αντίθετα επιθυμούμε  να γίνονται έγκαιρα όλες οι πληρωμές των οφειλών του Δήμου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόλις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014, μπήκαν στον σχετικό κωδικό τα ποσά που απαιτούνται για την πληρωμή και δεν φταίμε εμείς για την αργοπορία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου