Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή απουσίαζε οκ. Μέξης είχε έλθει για να τον αναπληρώσει ο κ. Πέτρος Τσάνας που είναι το εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του κ. Τσάνα. Όμως δεν έγινε δεκτή η αναπλήρωσή του από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Τζιάμο, ενώ τόσο ο κ. Γιώργος Λυράκης όσο και ο κ. Πάτραλης μας υπέδειξαν ειρωνικά πως θα έπρεπε να γνωρίζουμε το Νόμο και πως μόνο σε περίπτωση παραίτησης αναπληρώνεται μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Παραθέτουμε το σχετικό άρθρο από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν3463 2006) που προβλέπει την αναπλήρωση.

Αρθρο 105

Λειτουργία της Δημαρχιακής Επιτροπής

1. Η δημαρχιακή επιτροπή έχει απαρτία, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα είναι περισσότερα από αυτά που απουσιάζουν.   Η  επιτροπή συνεδριάζει δημόσια και αποφασίζει με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος του προέδρου. Αν σε δύο συνεχείς συνεδριάσεις δεν επιτυγχάνεται απαρτία ή απόλυτη πλειοψηφία, αρμόδιο να λάβει απόφαση είναι το δημοτικό συμβούλιο.

2.  Αν απουσιάζει ή κωλύεται ο πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής προεδρεύει ο αντιπρόεδρος ή ο σύμ βουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, ο οποίος έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους. Αν απουσιάζουν ή κωλύονται τακτικά μέλη, καλούνται τα αναπληρωματικά με τη σειρά της εκλογής τους.

3.  Αν ένα μέλος της δημαρχιακής επιτροπής απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις τουλάχιστον συνεχείς συνεδριάσεις, το δημοτικό συμβούλιο με πράξη του το αντικαθιστά.


2 σχόλια:

  1. Καλά δεν ξέρουν νομικά, δεν άνοιγαν ένα βιβλίο να διαβάσουν αυτό το απλό που δημοσιεύετε; Αλλά θα σκέφτηκαν ότι εμείς εδώ και 4 χρόνια κάνουμε ότι θέλουμε και κανείς δεν μας ενοχλεί, σε μια αναπλήρωση θα κολλήσουμε;; ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο 105 που παραθέτετε αφορά στην λειτουργία της ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ επιτροπής και όχι της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ επιτροπής. Μήπως υπάρχει διαφορά ή από κάπου προκύπτει ότι ισχύει το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή