Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Οφείλουν εξηγήσεις

Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.
Ενώ ο χορός των επόμενων εκλογών ανοίγει σιγά-σιγά, υπάρχουν ανοιχτά πολύ σοβαρά ζητήματα σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Δήμου, για την οποία ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις . Αφορούν δε  τα ζητήματα αυτά :
  • Παράνομες εκταμιεύσεις, χωρίς νόμιμα παραστατικά πολύ μεγάλων ποσών. Μόνο για το 2011 το ποσόν αυτό το υπολογίζουμε στο 1.400.000  περίπου, από το οποίο ένα πολύ μεγάλο μέρος αφορά εκταμιεύσεις χωρίς καν χρηματικά εντάλματα.
  • Έλλειμα  του Δήμου, εξ  αιτίας  των παρανόμων εκταμιεύσεων που πλησιάζει το ποσόν του 1.300.000.
  •  Εικονικές πληρωμές ώστε  να μη φαίνεται το έλλειμμα που δημιουργήθηκε από τις παράνομες αυτές εκταμιεύσεις. 
  • Μη παροχή στοιχείων τα οποία  εγγράφως με πρωτοκολλημένες αιτήσεις ζητήσαμε  και τα οποία δεν μας έχουν δοθεί παρότι παρήλθε το χρονικό περιθώριο  που αφήνει  ο Νόμος για να δοθούν , τα οποία καταδεικνύουν αν και κατά πόσον ο Δήμος Σπετσών έχει αποδώσει το ΦΠΑ που έχει εισπράξει από τους λογαριασμούς ύδρευσης και τον παρακρατούμενο φόρο από  προμήθειες, εργολάβους και ελεύθερους επαγγελματίες, το ΦΜΥ και  τις κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Τα  παραπάνω έχουν συνέπεια  την εξαπάτηση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτρόπου , αφού σε πλαστά στοιχεία και σε τεχνητό χρηματικό υπόλοιπο στηρίχτηκε η δημιουργία  των προϋπολογισμών των ετών αυτών.
  • Εκτός από τα παραπάνω τελευταία ήλθε στην επιφάνεια και το ζήτημα  με το παράνομο άνοιγμα  Τραπεζικών Λογαριασμών


  • Να σημειωθεί ότι   ισολογισμός του κάθε έτους, σύμφωνα με το Νόμο επιβάλλεται να γίνεται μέσα στον  πρώτο μήνας του επόμενου έτους, στο Δήμο Σπετσών όμως,  δεν έχει γίνει ούτε καν ισολογισμός του 2011.
    Η  δικαιολογία πως περίμεναν να ολοκληρωθεί η απογραφή ( που έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες) δεν ευσταθεί. Αλίμονο αν περίμεναν την απογραφή για να  κάνουν οποιαδήποτε πράξη  που σχετίζεται με τα Οικονομικά. δεν θα έπρεπε να είχαν κάνει ούτε καν προϋπολογισμὀ του 2011 ακόμα. Από τη στιγμή που υπάρχουν προϋπολογισμοί  όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να μην έχει γίνει ισολογισμός.
     
Για τα παραπάνω ( τις παράνομες εκταμιεύσεις, το έλλειμμα, τις εικονικές πληρωμές και το παράνομο άνοιγμα των τραπεζικών Λογαριασμών του Δημου), διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία  τα οποία και έχουμε  καταθέσει αρμοδίως .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου