Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ιδρυτική Συνέλευση Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.


Πολύ αισιόδοξα τα νέα από το  Ναυτικό Όμιλο Σπετσών , που προχωράει σταθερά στα πρώτα του βήματα καθώς φαίνεται στα παρακάτω κείμενα.

"EΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ένας Ναυτικός Όμιλος για τις Σπέτσες

Μετά από την αρχική διακήρυξη που έγινε στο πλαίσιο του Spetses Classic Yacht Race 2013 και τη πρώτη «λαϊκή» Συνέλευση στις 27/10/2013, το Σάββατο, 1η Μαρτίου 2014, ήρθε η ώρα για την πανηγυρική Ιδρυτική Συνέλευση του Ν.Ο.ΣΠ. στο αμφιθέατρο της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών.

Στο μεσοδιάστημα, η Συντονιστική Επιτροπή επεξεργάστηκε κείμενο σύγχρονου και προσαρμο­σμένου στο νέο Αθλητικό Νόμο καταστατικού, προϋπολογισμούς και, κυρίως, την ταυτότητα του νέου Ομίλου, δηλ. το σήμα, τη σημαία και το έμβλημά του, για το οποίο προηγήθηκε ηλεκτρονική ψηφοφoρία.

Η οργάνωση ήταν άψογη και παρά την κακοκαιρία συνέρευσαν πολλοί φίλοι της θάλασσας, Σπετσιώ­τες, κάτοικοι του νησιού και φίλοι του. Από τους οικοδεσπότες, την Συντονιστική Επιτροπή του Ν.Ο.ΣΠ., παρευρέθησαν οι Δημήτρης Ανάργυρος, Αντώνης Βορδώνης και Πέτρος Πετρακόπουλος.

Οι διοργανωτές υποστηρίχθηκαν από επιτροπή εθελοντών, που φρόντισαν για την όλη διαδικασία εγγραφών κλπ, αποτελούμενη από τους Σούλη Σούλια, Ντέμη Τασιούλη, Αλέξανδρο Τσιρώνη Θέτη Σύρμα και Τώνια Βατικιώτη ενώ, λόγω της πολυκοσμίας, βοήθησαν κι αρκετοί από τους προσελθόντες.

Μετά την ανάληψη της διεύθυνσης της Συνέλευσης από τον διακεκριμένο νομικό και κάτοικο των Σπετσών κ. Ηλιόπουλο, με Γραμματέα τον δικηγόρο κ. Τσάμη, τα μέλη της Σ.Ε. Π. Πετρακό­που­λος και Α. Βορδώνης έκαναν μια εντυπωσιακή παρουσίαση power-point για τα πεπραγμένα της Επιτροπής, τους σκοπούς του Ν.Ο.ΣΠ. και τον προϋπολογισμό των πρώτων δράσεων.

Στη συνέχεια, με ιδιαίτερη συγκίνηση, παρουσιάστηκε το σήμα, η σημαία και το έμβλημα του Ν.Ο.ΣΠ. Το σήμα βασίζεται στη παράδοση του νησιού! Κεντρικό στοιχείο του έχει την άγκυρα και την τρίαινα σε χιαστί διάταξη.Την άγκυρα, για να τονίζει τη ναυτοσύνη των Σπετσών, τη μακριά ναυτική παράδοσή τους, τα καρνάγια τους, ενώ αποτελεί και βασικό στοιχείο της σημαίας του νησιού, και την τρίαινα, το έμβλημα του Ποσειδώνα αλλά και του Ιδρύματος της Α.Κ.Σ.Σ., αποτίωντας έτσι φόρο τιμής στο μεγάλο Σπετσιώτη Εθνικό Ευεργέτη Σωτήριο Ανάργυρο. Αυτά τα δύο βασικά στοιχεία εντάχθηκαν σε ένα τριγωνικό, ως είθισται στους ναυτικούς ομίλους, πλαίσιο με τα χρώματα της σημαίας του νησιού τη περίοδο των αγώνων της Επανάστασης, όπως διαπιστώθηκε από πίνακες της εποχής, το λευκό στο κέντρο, το κόκκινο ως εσωτερικό πλαίσιο και το κυανό ως εξωτερικό.

Οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, επικροτώντας με τον τρόπο τους, αυτά που με πολλή αγάπη και κέφι, αλλά και διακριτό επαγγελματισμό, ετοίμασε η Σ.Ε.

Ιδιαίτερα θερμής αποδοχής έτυχε η ανακοίνωση για τη δωρεά πέντε ιστιοπλοϊκών σκαφών Rhodes 19 και τριων κωπηλατικών λέμβων από το Ίδρυμα της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής στον ΝΟΣΠ, καθώς και η ευγενική χειρονομία του Ν.Ο.Ε. και των διοργανωτών του "Spetses Classic Yacht Race 2013", που προσέφεραν μέρος των εσόδων του αγώνα για την επισκευή των σκαφών αυτών.

Έγιναν, μάλιστα, κι οι πρώτες δωρεές στον Όμιλο από τους κ.κ. Αναγνωστόπουλο και Βορδώνη, καθώς κι η δωρεά μιας λέμβου 4 μ. με μηχανή 15 HP από τον κ. Δημ. Ανάργυρο.

Η εγγραφή των ιδρυτικών μελών ήταν σύσσωμη, με αποτέλεσμα, στο τέλος της όλης διαδικα­σίας να έχουν εγγραφεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πάνω από 90 ιδρυτικά μέλη. Ανάμεσά τους πολλοί Σπετσιώτες, αλλά κι επώνυμοι και κάτοικοι του νησιού.

Το προσωρινό Δ.Σ. που εξελέγη, αποτελείται από τους: Αντώνη Βορδώνη (πρόεδρο), Πέτρο Πετρακόπουλο (Αντιπρόεδρο), Δημήτρη Ανάργυρο (Γ.Γραμματέα), Αργύρη Μαθιό (Ταμία) και τους Νίκο Νικολαίδη, Μιλτιάδη Μπαμπίλη και Μανόλη Παντελή ως μέλη.

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.ΣΠ., υποστηριζόμενο από πολλούς εθελοντές, ολοκληρώνει σύντομα τις νομικές διαδικασίες και, παράλληλα, προβαίνει στην οργάνωσή του.

Ήδη ο Όμιλος προχωρά στην εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού. Πέραν των σκαφών που του παραχώρησε Α.Κ.Σ.Σ., έχει έλθει σε επαφή με πολλούς άλλους ομίλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προκειμένου να του παραχωρήσουν ιστιοπλοϊκά σκάφη διαφόρων κατηγοριών, ενώ και ιδιώτες έχουν εκφράσει την πρόθεση της παραχώρησης των σκαφών τους.

Ως σημαντικότερο, όμως, βήμα προς το μέλλον χαρακτηρίζεται το γεγονός, ότι ο Ν.Ο.ΣΠ., πέρα από  στέγη, απέκτησε και λεμβοστάσιο στην Α.Κ.Σ.Σ. Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του προσωρινού Δ.Σ. του Ν.Ο.ΣΠ., Αντώνη Βορδώνη, ο Πρόεδρος του ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής, κύριος Κωνσταντίνος Στεφάνου ανακοίνωσε την παραχώρηση του παλαιού λεμβοστασίου του ιδρύματος της Α.Κ.Κ.Σ. στον Ν.Ο.ΣΠ. δηλώνοντας:
«Το ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής, χαιρετίζει την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών. Κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην ενίσχυση του ναυτικού αθλητισμού και φέρνει τους νέους κοντά στη θάλασσα, αξίζει τη στήριξη μας. Το ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής θα βρίσκεται πάντα δίπλα στον Ναυτικό όμιλο Σπετσών, βοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο στην εκπλήρωση των ευγενών σκοπών του»

Ο Ν.Ο.ΣΠ., που εκπληρώνει το όραμα  να αποκτήσει το νησί των καπεταναίων και των καρνάγιων αυτό που τόσα χρόνια του έλειπε, ξεκινά ακάθεκτος για να κατακτήσουν και πάλι οι ταγοί της ναυτοσύνης, οι Σπετσιώτες, τις θάλασσες του κόσμου."

,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου